ΝΑΤΟ και G7 προειδοποιούν τη Ρωσία για τη χρήση χημικών -Βοήθεια στην Ουκρανία για βιολογικές/πυρηνικές απειλές - iefimerida.gr

ΝΑΤΟ και G7 προειδοποιούν τη Ρωσία για τη χρήση χημικών -Βοήθεια στην Ουκρανία για βιολογικές/πυρηνικές απειλές

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες / Φωτογραφία: ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει η Ρωσία χημικά όπλα στην Ουκρανία, επισείουν το ΝΑΤΟ, και οι G7, προειδοποιώντας τη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι ενδεχόμενο ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, απευθύνοντας κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τους συμμάχους τους ότι προετοιμάζουν χημική επίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ανησυχούμε εν μέρει, διότι βλέπουμε τη ρητορική και βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα είδος προσχήματος, κατηγορώντας την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά και βιολογικά όπλα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε χρήση όπλων «θα έχει εκτεταμένες συνέπειες».

«Υπάρχει επίσης κίνδυνος μία επίθεση με χημικά όπλα να έχει απευθείας επιπτώσεις σε πληθυσμούς που ζουν σε χώρες του ΝΑΤΟ, διότι μπορεί να δούμε μόλυνση, μπορεί να δούμε διασπορά χημικών παραγόντων ή βιολογικών όπλων στις χώρες μας», σημείωσε ακόμη ο γ.γ. της Συμμαχίας.

Οι G7 προειδοποιούν τη Ρωσία για τη χρήση χημικών, βιολογικών, πυρηνικών όπλων

Λίγο αργότερα, οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα των Επτά και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων ή σχετικού υλικού», ανέφεραν οι ηγέτες σε κοινό ανακοινωθέν, δηλώνοντας έτοιμοι να επιβάλουν «περαιτέρω κυρώσεις εάν χρειαστεί» κατά της Ρωσίας.

Υπενθύμισαν «τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει και που μας προστατεύουν όλους».

Συμπλήρωσαν πως «δεν θα φείδονταν προσπαθειών» για να καταστήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένου του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, «υπεύθυνους» για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσαν οι ηγέτες της G7. «Ο ρωσικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχουμε τίποτε εναντίον του», πρόσθεσε η G7 μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Όλες οι χώρες δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, δήλωσαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την ενέργεια, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά κάλεσαν τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο να ενεργήσουν υπεύθυνα και να ενισχύσουν τον εφοδιασμό στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΕΚ έχει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό. Πρόσθεσαν ότι θα αποφύγουν τις απαγορεύσεις εξαγωγής τροφίμων.

Εικόνες από τη Σύνοδο των G7:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζελένσκι: Ο κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων είναι πραγματικός

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μετέφερε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7 τον φόβο του για χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία.

«Ο κίνδυνος μιας χρήσης, σε μεγάλη κλίμακα, χημικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας είναι πραγματικός», δήλωσε ο Ζελένσκι, σε ένα βιντεομήνυμα με το οποίο απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες της συνόδου της G7.

ΝΑΤΟ: Απειλές χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής φύσης στην Ουκρανία

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο, καθώς αποτελεί «τη σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες», σύμφωνα με την κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια. Η επίθεσή της στα διεθνή πρότυπα κάνει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή. Η κλιμακωτή ρητορική του προέδρου Πούτιν είναι ανεύθυνη και αποσταθεροποιητική», τονίζουν στη δήλωσή τους οι 30 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, καλώντας τον Ρώσο ηγέτη να σταματήσει αμέσως αυτόν τον πόλεμο και να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από την Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τις καταστροφικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ατόμων που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις. Θα συνεργαστούμε με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου», τονίζουν στη δήλωσή τους οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Προτρέπουν, επίσης, τη Ρωσία να επιτρέψει «την ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και ασφαλή διέλευση αμάχων και να επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες πόλεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής» επισημαίνεται στη συνέχεια στη δήλωση, και προστίθεται ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικού ή βιολογικού όπλου από τη Ρωσία θα ήταν απαράδεκτη και θα είχε σοβαρές συνέπειες».

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να δείξει πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διαπραγματεύσεις, εφαρμόζοντας αμέσως μια κατάπαυση του πυρός.

Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ απηύθυναν κάλεσμα στη Ρωσία «να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αξιόπιστες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, ξεκινώντας από μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και προχωρώντας προς την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων της από το ουκρανικό έδαφος. Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, ενώ διεξάγονται συζητήσεις, είναι λυπηρή. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτύχει την ειρήνη και τις διπλωματικές προσπάθειες που αναλαμβάνονται από τους Συμμάχους σε σχέση με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ / Φωτογραφία: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ / Φωτογραφία: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, οι χώρες του ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και στους «γενναίους Ουκρανούς πολίτες», επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τονίζουν ότι στηρίζουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και στο δικαίωμα της αυτοάμυνάς της και υπογραμμίζουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν περαιτέρω «πολιτική και πρακτική υποστήριξη».

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και η προστασία από απειλές χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής φύσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν περαιτέρω την υποστήριξη στην Ουκρανία στη σύνοδο του Απριλίου.

Ακόμη, υπογραμμίζουν την ενότητά τους απέναντι στη Ρωσία και δηλώνουν ότι παραμένουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν συντονισμένη διεθνή πίεση στη Μόσχα, σε συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από τη Σύνοδο:

«Ανησυχούμε για τα πρόσφατα δημόσια σχόλια αξιωματούχων της Κίνας»

Αναφορικά με την Κίνα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δηλώνουν τα εξής: «Καλούμε όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, να υποστηρίξουν τη διεθνή τάξη, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, όπως κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, να απόσχουν από την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας με οποιονδήποτε τρόπο, και να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις. Ανησυχούμε για τα πρόσφατα δημόσια σχόλια αξιωματούχων της Κίνας και την καλούμε να σταματήσει να ενισχύει τις ψευδείς αφηγήσεις του Κρεμλίνου, ιδίως για τον πόλεμο και το ΝΑΤΟ, και να προωθήσει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ / Φωτογραφία: Michael Kappeler/DPA via AP, Pool
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ / Φωτογραφία: Michael Kappeler/DPA via AP, Pool
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν, επίσης, την ανάπτυξη τεσσάρων επιπλέον πολυεθνικών ομάδων μάχης στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Επισημαίνουν, δε, ότι θα επιταχύνουν το μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ για μια πιο επικίνδυνη στρατηγική πραγματικότητα, μεταξύ άλλων μέσω της υιοθέτησης της επόμενης στρατηγικής αντίληψης στη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη.

«Υπό το πρίσμα της σοβαρότερης απειλής για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες, θα ενισχύσουμε σημαντικά τη μακροπρόθεσμη αποτρεπτική και αμυντική μας στάση και θα αναπτύξουμε περαιτέρω όλο το φάσμα των έτοιμων δυνάμεων και δυνατοτήτων που απαιτούνται για τη διατήρηση αξιόπιστης αποτροπής και άμυνας», αναφέρεται στη δήλωση.

Τέλος, το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στις θεμελιώδεις αρχές του, επιβεβαιώνοντας την πολιτική «ανοιχτών θυρών», ενώ τονίζει ότι παρέχει υποστήριξη σε εταίρους που πλήττονται από ρωσικές απειλές και παρεμβάσεις.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των συμμαχικών πληθυσμών μας και κάθε σπιθαμή συμμαχικής επικράτειας. Η δέσμευσή μας στο άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον είναι σιδερένια», υπογραμμίζουν οι 30 σύμμαχοι στη δήλωσή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Ελπίζω ότι δεν θα χρησιμοποιήσει χημικά ο Πούτιν, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θεωρεί πως θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» να χρησιμοποιήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν χημικά όπλα στην Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι θα στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα σήμερα ότι η Συμμαχία μας είναι απόλυτα ενωμένη στο ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας σε αυτόν τον αγώνα για την ύπαρξή της. Και θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνειδητοποίησαν, ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και τις αμυντικές της δαπάνες», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα εδώ και καιρό. Η ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία είναι απόλυτα συμπληρωματική με τη Συμμαχία. Αναμένω ότι αυτή η ισχυρή σχέση θα λάβει συγκεκριμένη μορφή στη Σύνοδο της Μαδρίτης, τον Ιούνιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο:

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτερ Φρεντέρισκεν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτερ Φρεντέρισκεν
Χειραψία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς
Χειραψία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς
Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν
Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμερικανός αξιωματούχος: Το ΝΑΤΟ εξετάζει να προσφέρει στην Ουκρανία αντιπλοϊκούς πυραύλους

Νωρίτερα, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν να στηρίξουν την Ουκρανία παρέχοντάς της πυραύλους κατά πλοίων.

«Έχουμε αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας για την παροχή πυραύλων κατά πλοίων στην Ουκρανία», επισήμανε ο αξιωματούχος αυτός στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

«Ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες τεχνικές προκλήσεις για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, αλλά είναι κάτι για το οποίο διαβουλευόμαστε με τους συμμάχους και πάνω στο οποίο έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε», τόνισε.

Μπάιντεν: Το ΝΑΤΟ θα στείλει επιπρόσθετες δυνάμεις σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία

Την περαιτέρω ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη επιβεβαίωσε και ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν την άμυνα, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, και θα αναπτύξουν τέσσερις νέες μονάδες μάχης σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία. Ο Μπάιντεν ήρθε να υπερθεματίσει τα όσα είχε αναφέρει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα αναπτύξουν επίσης σχέδια για επιπρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται την Ευρώπη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παρέμβαση Ζελένσκι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρενέβη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν ζήτησε την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία, ούτε τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. «Σε γενικές γραμμές, η ατμόσφαιρα ήταν ρεαλιστική, αποφασιστική και με εξαιρετική σύμπνοια», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ πολλοί ηγέτες εκτίμησαν ότι «η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη διεθνή κοινότητα» και ότι θα πρέπει «να εξακολουθήσουμε να ζητάμε από την Κίνα να μη στηρίζει τη Ρωσία στην επίθεσή της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ