Η Ουκρανία έπληξε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και στρατιωτικό αεροδρόμιο για drones - iefimerida.gr

Η Ουκρανία έπληξε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και στρατιωτικό αεροδρόμιο για drones

πολεμος
Πολεμος στην Ουκρανία / apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εντός της Ρωσίας, μεταξύ αυτών ένα μεγάλο διυλιστήριο.

Μετά τη ρωσική επιθεση στο Κίεβο ο Ουκρανικός στρατός έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών συστημάτων.

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου στη Ρωσία

Σε μια ανακοίνωση στο Telegram, οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας ανέφεραν πως έπληξαν το διυλιστήριο πετρελαίου στο Ριαζάν, σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στις εγκαταστάσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επλήγησαν επίσης οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων Annanefteprodukt στην περιοχή Βορόνεζ που συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πώς επλήγησαν οι εγκαταστάσεις, όμως οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας ειδικεύονται στις πολεμικές επιχειρήσεις με ντρόουν, μεταξύ άλλων πλήγματα μεγάλων αποστάσεων.

Προς το παρόν η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει τις αναφερόμενες επιθέσεις στις υποδομές της.

Επιπλέον, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU έκανε γνωστό πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη της έπληξαν το ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Primorsko-Akhtarsk, το οποίο χρησιμοποιείται για την εκτόξευση ντρόουν μεγάλης εμβέλειας σε στόχους στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η SBU είπε επίσης πως έπληξε ένα εργοστάσιο στην Πένζα, το οποίο, όπως λέει, προμηθεύει ηλεκτρονικά συστήματα σε ρωσικές στατιωτικό-βιομηχανικές μονάδες.

Στην ημερήσια αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας γίνεται γνωστό πως τα ρωσικά αμυντικά συστήματα κατέρριψαν ένα σύνολο 338 ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη νύχτα. Δεν αναφέρεται πόσα συνολικά ουκρανικά ντρόουν εκτοξεύτηκαν.

Από την πλευρά της, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανία είπε πως κατέρριψε 45 από τα 53 ρωσικά ντρόουν που εκτοξεύτηκαν προς το έδαφός της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το χωριό Ολεξάντρο-Καλίνοβε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Το Reuters δεν έχει προς το παρόν επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό από το μέτωπο.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα σχεδόν το 20% της Ουκρανίας στο ανατολικό και νότιο τμήμα της, έπειτα από τρία και πλέον χρόνια εχθροπραξιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ επίθεση ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ