ΟΗΕ: Η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αντιμετώπισης της «Ισλαμοφοβίας» - Χαιρετίζει το Πακιστάν, αντιδρά η Ινδία

Το σήμα του ΟΗΕ / Shutterstock

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan «χαιρέτισε» την ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ να καθιερώσει την 15η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημερά Αντιμετώπισης της Ισλαμοφοβίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η φωνή τους έναντι της αναπτυσσόμενος τάσης για «ισλαμοφοβία» επιτέλους ακούστηκε. «Το επόμενο βήμα είναι η διασφάλιση της εφαρμογής αυτής της απόφασης», ανέφερε.

Η πρόταση αυτή για την καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας έγινε από το Ισλαμαμπάντ και στηρίχθηκε από 55 χώρες στις οποίες κυριαρχεί η μουσουλμανική θρησκεία, και υπογράφτηκε από όλες τις 193 χώρες που εκπροσωπούνται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο βασικός στόχος είναι «η καθιέρωση ενός παγκόσμιου διαλόγου για την προώθηση της κουλτούρας της ανοχής και της ειρήνης σε όλα τα επίπεδα, με βάση τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα των θρησκειών και των πεποιθήσεων».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ινδίας, S. Tirumurti, εξέφρασε την ανησυχία του ότι με την αναγνώριση μόνο μιας «φοβίας», υποβαθμίζεται η σοβαρότητα της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων θρησκειών. Η Ινδία τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές του μίσους έναντι των θρησκειών, καθώς, όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία της, θύματα διακρίσεων πέφτουν και οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί, οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές.

Η 15η Μαρτίου επιλέγη καθώς αυτή τη μέρα πριν από τρία χρόνια σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ