Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ έχουν «σαφείς στόχους» για τον πόλεμο -Η λίστα που δημοσιοποίησε - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ έχουν «σαφείς στόχους» για τον πόλεμο -Η λίστα που δημοσιοποίησε

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν «Επική Οργή» έχει «σαφείς στόχους», επιμένει η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και απαριθμεί τους στόχους αυτούς.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση που επισημαίνει αντιφάσεις στη δικαιολόγηση της στρατιωτικής επέμβασης, η Κάρολαϊν Λέβιτ υποστήριξε πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει κάνει σαφείς τους στόχους των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι στόχοι αυτοί είναι:

  • Καταστροφή των ιρανικών πυραύλων και της πυραυλικής βιομηχανίας
  • Εξόντωση του ιρανικού ναυτικού
  • Εξάλειψη της απειλής από τις οργανώσεις που συνεργάζονται με το Ιράν στην περιοχή
  • Παρεμπόδιση αυτών των οργανώσεων από την κατασκευή και χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών ή βομβών στο δρόμο, οι οποίες έχουν «τραυματίσει σοβαρά και σκοτώσει χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους»
  • Εγγύηση ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να αποκτήσει πυρηνικό όπλο

«Η αποτροπή αυτού του ριζοσπαστικού καθεστώτος και των τρομοκρατών ηγετών του από το να απειλήσουν την Αμερική και τα βασικά συμφέροντα εθνικής μας ασφάλειας είναι ένας σαφής και αδιαπραγμάτευτος στόχος», σημειώνει μεταξύ άλλων η Λέβιτ.

Εδώ αναλυτικά η ανάρτηση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ