Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα - iefimerida.gr

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο Magic Seas που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα
Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Magic Seas», που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης χθες κατά του ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου «Magic Seas», υπό σημαία Λιβερίας, που έπλεε στα ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι επικαλέστηκαν ως κίνητρο για την επίθεση την πληροφορία ότι το πλοίο είχε αγκυροβολήσει σε λιμάνι του Ισραήλ. Οι αντάρτες υποστήριξαν ότι το πλοίο αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να βυθιστεί.

Οι Χούθι στοχοθέτησαν «το πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, το οποίο ανήκει σε μια εταιρεία που παραβίασε την απαγόρευση εισόδου σε λιμάνια στην κατεχόμενη Παλαιστίνη» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί.

Η επίθεση έγινε με «δύο drones, πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ