Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «πάγωσε» απότομα τις προσδοκίες για συνομιλίες απευθείας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη είπε πως δεν βλέπει «τον λόγο να συναντηθούμε», απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του Ουκρανού ομολόγου του, η οποία εστάλη απευθείας στο Κρεμλίνο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι «η Ουκρανία δημοσιοποίησε τις συνομιλίες μας», ενώ σημείωσε επίσης ότι η επιστολή του Ζελένσκι ήταν σε ορισμένα σημεία «αγενής» και «δεν φαινόταν ως ειλικρινής πρόταση για τη διεξαγωγή συνομιλιών».
Ζελένσκι: Εξακολουθεί να επιλέγει τον πόλεμο
Ο Ζελένσκι στην πρώτη του αντίδραση σχολίασε πως ο Πούτιν «εξακολουθεί να επιλέγει τον πόλεμο» με την Ουκρανία.
«Δυστυχώς, η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να επιλέγει τον πόλεμο. Απλώς, δεν θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο. Νομίζω πως αυτή η απάντηση θα απογοητεύσει πολλούς στον κόσμο», ανέφερε ο Ζελένσκι.