Τον αριθμό των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ σε 7.500 περιορίζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας προτεραιότητα στους λευκούς Νοτιοαφρικανούς.
Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το BBC, η πολιτική αυτή θα ισχύσει για το επόμενο οικονομικό έτος και σηματοδοτεί μια δραματική μείωση σε σχέση με το προηγούμενο όριο των 125.000 που είχε θέσει ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Το BBC σχολιάζει ότι δόθηκε καμία αιτιολόγηση για τη μείωση στον αριθμό, αλλά η ανακοίνωση ανέφερε ότι «δικαιολογείται από ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλους λόγους εθνικού συμφέροντος».
Τον Ιανουάριο του 2025, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αναστέλλει το Πρόγραμμα Υποδοχής Προσφύγων των ΗΠΑ (USRAP), το οποίο, όπως είπε, θα επιτρέψει στις αμερικανικές αρχές να δώσουν προτεραιότητα στην εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ασφάλεια.
