Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου -Θα οδηγηθεί στις φυλακές Σαντέ - iefimerida.gr

Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου -Θα οδηγηθεί στις φυλακές Σαντέ

Ο Νικολά Σαρκοζί μετά την καταδίκη
Φωτογραφία: Remon Haazen/Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πόρτα των φυλακών Σαντέ στο Παρίσι θα περάσει στις 21 Οκτωβρίου ο Νικολά Σαρκοζί, όπως μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου για «συνωμοσία με τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι», στην υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σαρκοζί άσκησε αμέσως έφεση κατά της καταδίκης του τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται νέα δίκη τους επόμενους μήνες. Το εφετείο του Παρισιού έχει περιθώριο έως και 18 μηνών για να την οργανώσει. Μόλις φυλακιστεί ο Σαρκοζί, οι δικηγόροι του μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο εφετείο για την απελευθέρωσή του, αλλά θα παραμείνει υπό κράτηση εκτός εάν το εφετείο αποφασίσει διαφορετικά.

Δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι ο Σαρκοζί θα κρατηθεί «τμήμα των ευάλωτων ατόμων».

Πώς είναι οι φυλακές Σαντέ που θα οδηγηθεί ο Σαρκοζί

Μιλώντας μετά την καταδικαστική απόφαση για τον Σαρκοζί ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Βίλφριντ Φονκ, είχε περιγράψει τις φυλακές Σαντέ: «Είναι η φυλακή που ταιριάζει καλύτερα για να υποδεχθεί ένα προφίλ όπως το δικό του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατούμενοι στην πτέρυγα VIP κρατούνται σε μονόκλινα κελιά, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μονάδες τριών ατόμων, και μένουν μόνοι τους κατά τη διάρκεια των εξωτερικών δραστηριοτήτων, για λόγους ασφαλείας. Ο Φονκ, βέβαια, σχολιάζει ότι οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες απ' ό,τι αλλού στη φυλακή, όπου τα κελιά είναι συνήθως 9-12 τετραγωνικά μέτρα.

Η Σαντέ ανακαινίστηκε πρόσφατα, επομένως διαθέτει καλύτερες συνθήκες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ζιλιέν Φισμάιστερ, από το γαλλικό τμήμα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Φυλακών, ο οποίος μίλησε στο Reuters, οι φυλακές διαθέτουν ντους. Ο Σαρκοζί, μάλιστα, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην τηλεόραση δίνοντας 14 ευρώ τον μήνα, ενώ το κελί θα έχει και τηλέφωνο.

Η φυλακή προσφέρει γεύματα, ωστόσο, αν ο κρατούμενος το επιθυμεί, μπορεί να αγοράζει τα δικά του προϊόντα για να ετοιμάζει γεύματα στο κελί του. Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές φυλακές της Γαλλίας, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που βρίσκεται στο 14ο Διαμέρισμα του Παρισιού, πολύ κοντά στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικολά Σαρκοζί φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ