Ο Μπιλ Γκέιτς θα χαρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του μέχρι το 2045 -Τι ανακοίνωσε σήμερα - iefimerida.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς θα χαρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του μέχρι το 2045 -Τι ανακοίνωσε σήμερα

Ο Μπιλ Γκέιτς
Η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους γιατρούς και τους δασκάλους μέχρι το 2035, λέει ο Μπιλ Γκέιτς / shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Ο Μπιλ Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα χαρίσει σχεδόν ολόκληρη την προσωπική του περιουσία μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο ιδρυτής της Microsoft ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τα σχέδιά του να εκποιήσει την περιουσία του και να κλείσει το Ίδρυμα Γκέιτς στις 31 Δεκεμβρίου 2045.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ότι οι φτωχότεροι του κόσμου θα λάβουν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του ιδρύματός του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν θα πουν για μένα ''πέθανε πλούσιος''»

«Οι άνθρωποι θα πουν πολλά πράγματα για μένα όταν πεθάνω, αλλά είμαι αποφασισμένος ότι το ''πέθανε πλούσιος'' δεν θα είναι ένα από αυτά», έγραψε ο Γκέιτς σε ανάρτηση στον ιστότοπό του.

«Υπάρχουν πάρα πολλά επείγοντα προβλήματα προς επίλυση, ώστε να κρατήσω πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους».

«Δεν είναι σαφές αν οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στους φτωχότερους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς έκανε την ανακοίνωση κατά την 25η επέτειο του ιδρύματος. Ίδρυσε τον οργανισμό μαζί με την τότε σύζυγό του, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, το 2000, ενώ αργότερα προστέθηκε και ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

«Έχω διανύσει πολύ δρόμο από τότε που ήμουν ένα παιδί που ξεκινούσε μια εταιρεία λογισμικού με τον φίλο μου από το γυμνάσιο», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ίδρυσή του, το ίδρυμα έχει δώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια, βοηθώντας να σωθούν εκατομμύρια ζωές και υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως η ομάδα εμβολίων Gavi και το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Όπως δήλωσε ο Γκέιτς, το ίδρυμα θα κλείσει αφού ξοδέψει περίπου το 99% της περιουσίας του.

Ο ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος εκτιμάται ότι σήμερα έχει 108 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένει ότι το ίδρυμα θα δαπανήσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2045, με το τελικό ποσό να εξαρτάται από τις αγορές και τον πληθωρισμό.

Το ίδρυμα είναι ήδη ένας τεράστιος παίκτης στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, με ετήσιο προϋπολογισμό που θα φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπιλ Γκέιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ