Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τις σορούς δύο ομήρων - iefimerida.gr

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τις σορούς δύο ομήρων

Ζευγάρι Ισραηλινών Αμερικανών που δολοφονήθηκε
Φωτογραφία: Times of Israel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σοροί δύο Ισραηλινών ομήρων ανακτήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, μετά από επιχείρηση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Πρόκειται για την 70χρονη Τζούντι Γουάινστιν Χαγκάι και τον σύζυγό της Γκάντι Χαγκάι, που είχαν απαχθεί και μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, όπως μεταδίδει το BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το ζευγάρι, Ισραηλινών-Αμερικανών, δολοφονήθηκε από τους ενόπλους της οργάνωσης Μουτζαχεντίν Μπριγκάντες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κιμπούτς Νιρ Οζ.

Όπως αναφέρει η NYPost, το ζευγάρι απολάμβανε τον πρωινό του περίπατο κοντά στο σπίτι τους, όταν ένοπλοι της Χαμάς άνοιξαν πυρ στο κιμπούτς Νιρ Οζ. Η Γουάινστιν, τις πρώτες πρωινές ώρες, κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να τους ενημέρωσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είχαν πυροβοληθεί, ενώ έστειλε ένα μήνυμα στην οικογένειά της.

Το ζευγάρι είχε δύο γιους και δύο κόρες, καθώς και επτά εγγόνια.

Νετανιάχου: Δεν θα ησυχάσουμε ούτε θα σωπάσουμε μέχρι να φέρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα τους

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στην ειδική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του ζευγαριού.

«Μαζί με όλους τους πολίτες του Ισραήλ, η σύζυγός μου και εγώ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις αγαπημένες οικογένειες. Η καρδιά θρηνεί για την πιο τρομερή απώλεια. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη τους», ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα ησυχάσουμε ούτε θα σωπάσουμε μέχρι να φέρουμε όλους τους ομήρους μας πίσω στην πατρίδα τους - ζωντανούς και νεκρούς», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Πλέον, 56 όμηροι φέρεται να κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, τουλάχιστον 20 από τους οποίους εκτιμάται ότι είναι ζωντανοί. Το Times of Israel, επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι εκφράζονται ανησυχίες για την υγεία τριών ανθρώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Λωρίδα της Γάζας όμηροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ