Ο ιδρυτής του dogecoin δεν θέλει να έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα -«Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων» - iefimerida.gr

Ο ιδρυτής του dogecoin δεν θέλει να έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα -«Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων»

Dogecoin/ Φωτογραφία shutterstock
Dogecoin/ Φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Jackson Palmer, ένας εκ των ιδρυτών του Dogecoin, υποστήριξε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και εξήγησε τους λόγους.

Ένα από τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα στον κόσμο είναι το Dogecoin. Μπορεί να ξεκίνησε σαν φάρσα, αλλά πλέον θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της Cypto κοινότητας. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Jackson Palmer και ο Billy Markus το δημιούργησαν βασισμένοι σε ένα meme με τον σκύλο ράτσας Σίμπα Ίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι οι ιδρυτές του δεν είχαν σκοπό να το πάρουν στα σοβαρά, το Dogecoin έκανε το ξεπέταγμά του και κάποια στιγμή έφτασε να αξίζει σχεδόν 74 σεντς. Παρά την αύξηση στην τιμή του, οι ιδρυτές του δεν κέρδισαν κάτι καθώς είχαν πουλήσει το απόθεμα τους πριν την εκτόξευση του νομίσματος.

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί ο ιδρυτής του

Η επιλογή των ιδρυτών του Dogecoin να μην έχουν καμία σχέση μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Palmer προχώρησε σε μια σειρά από Tweets ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί ποτέ ξανά με την κοινότητα των Crypto.

Στο πρώτο του tweet ανέφερε ότι «Συχνά με ρωτάνε 'εάν θα επιστρέψω στο κρυπτονόμισμα' ή αν θα ξαναρχίσω να μοιράζομαι τακτικά τις σκέψεις μου για το θέμα. Η απάντησή μου είναι ολόψυχα 'οχι'».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια άσκησε έντονη κρητική σε όσους έχουν εξουσία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων λέγοντας ότι «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων ανθρώπων» που «έχουν καταλήξει να ενσωματώνουν πολλούς από αυτούς τους θεσμούς που συνδέονται με το κεντροποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα που υποτίθεται ότι θέλουν να αντικαταστήσουν».

Σε μεταγενέστερο tweet του, έγραψε, ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων ελέγχεται «από επιχειρηματικές επαφές και πουλημένους influencers για να διαιωνίσει ένα κανάλι γρήγορου πλουτισμού που έχει σχεδιαστεί για να αποσπά χρήματα από τους οικονομικά απεγνωσμένους και αφελείς».

Βέβαια αυτή η οικονομική εκμετάλλευση υπήρχε πάντα και ο Palmer παραδέχτηκε ότι αυτό ισχύει. Ωστόσο υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα βλάπτουν τον μέσο άνθρωπο που εισέρχεται καθώς δείχνει ότι είναι ευάλωτος στην απάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρυπτονόμισμα ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ