Ο Γκουτέρες ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον νέο ειδικό αντιπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο - iefimerida.gr

Ο Γκουτέρες ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον νέο ειδικό αντιπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες / Φωτογραφία: AP Photo/John Minchillo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει τον Σενεγαλέζο διπλωμάτη Κασίμ Ντιανιέ (Khassim Diagne) ως νέο ειδικό αντιπρόσωπο και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP).

Όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Nτιανιέ «διαδέχεται τον Καναδέζο Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αποστολή του», ενώ ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση και την αποτελεσματική ηγεσία του Κόλινς Στιούαρτ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ντιανιέ διαθέτει πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει σε ανώτερες θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και σε ειρηνευτικές αποστολές σε Αφρική και Αμερική.

Σήμερα υπηρετεί ως προσωρινός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη και Ανθρωπιστικά Θέματα στο Μάλι. Έχει επίσης διατελέσει αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα στο UNOWAS, αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος στο MONUSCO, καθώς και διευθυντής στο Εκτελεστικό Γραφείο του γενικού γραμματέα. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις του UNHCR στις ΗΠΑ και Καραϊβική, Καμερούν, Λιβερία, Πακιστάν, αλλά και στην Ακτή Ελεφαντοστού, Ρουάντα, Κένυα και Σομαλία.

Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Cheikh Anta Diop, Ντακάρ) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν λάβει γνώση της πρόθεσης του γενικού γραμματέα για τον διορισμό του κ. Ντιανιέ και αναμένεται να μην εκφράσουν αντιρρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ