Ο Έλον Μασκ… τρέμει τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Ο Έλον Μασκ… τρέμει τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

O ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, Έλον Μασκ
O ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, Έλον Μασκ / Φωτογραφία: AP Photo / Kirsty Wigglesworth, Pool
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Tesla έγινε η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη υποσχόμενη να καταγράψει πωλήσεις – ρεκόρ. Όμως, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες, η εταιρεία του Έλον Μασκ φάνηκε να μειώνει τις προσδοκίες της.

Η Tesla προχωρά σε μειώσεις τιμών εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι παραδόσεις του 2023 να αυξηθούν κατά 38%. Και παρά το γεγονός ότι η αύξηση φαίνεται ιδιαιτέρως υψηλή, η Tesla ανέμενε ότι θα φτάσει το 50% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Όμως, χθες η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης ίσως είναι αισθητά χαμηλότερος» το 2024 σε σχέση με πέρυσι. Άλλωστε, κατά το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, η Tesla έχασε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως από την Κινεζική, BYD.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλον Μασκ Κίνα ηλεκτροκίνηση Tesla BYD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ