Ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου του Καναδά - iefimerida.gr

Ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου του Καναδά

Ο βασιλιάς Κάρολος
Ο βασιλιάς Κάρολος / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθούν τις 26 και 27 Μαΐου τον Καναδά.

Ο Βρετανός μονάρχης είναι αρχηγός του κράτους και γι’ αυτό θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου του Καναδά, στην Οτάβα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ είπε ότι ο βασιλιάς θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για μια ιστορική τιμή. Αυτό δείχνει με σαφήνεια την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», πρόσθεσε, σε μια έμμεση αναφορά στις επιδιώξεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ενσωματώσει τον Καναδά στις ΗΠΑ ως την 51η Πολιτεία.

Το ταξίδι αυτό είναι το πιο μακρινό που θα πραγματοποιήσει το βασιλικό ζεύγος, μετά την 11ημερη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Σαμόα, στα τέλη Οκτωβρίου, για τη σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

Ο 76χρονος Κάρολος, που είχε κάνει μια σύντομη παύση από τα βασιλικά καθήκοντά του προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, επισκέφθηκε στις αρχές Απριλίου την Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο και εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ