Νότια Κορέα: Νικητής στις προεδρικές εκλογές ο Λι Τζε-μιουνγκ - iefimerida.gr

Νότια Κορέα: Νικητής στις προεδρικές εκλογές ο Λι Τζε-μιουνγκ

Νικητής στις προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας ο Λι Τζε-μιουνγκ
Νικητής στις προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας ο Λι Τζε-μιουνγκ / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκλογική επιτροπή στη Νότια Κορέα ανακήρυξε επίσημα σήμερα τον Λι Τζε-μιουνγκ νέο πρόεδρο.

Ο Λι Τζε-μιουνγκ επικράτησε στις χθεσινές πρόωρες προεδρικές εκλογές, τις οποίες πυροδότησε η απόπειρα του προκατόχου του να προχωρήσει στην επιβολή στρατιωτικού νόμου –ουσιαστικά, να επιβάλλει στρατιωτικό πραξικόπημα–, που οδήγησε στην παύση και την απομάκρυνσή του από το αξίωμα.

«Η προεδρική θητεία αρχίζει όταν επιβεβαιωθεί ο νικητής, επομένως θα επιβεβαιώσω τώρα την ώρα. Η ώρα αυτή τη στιγμή είναι 06:21 (σ.σ. τοπική ώρα· 00:21 ώρα Ελλάδας). Η εθνική επιτροπή εκλογών ανακηρύσσει διά της παρούσης τον Λι Τζε-μιουνγκ του Δημοκρατικού Κόμματος (σ.σ. κεντροαριστερά) εκλεγμένο πρόεδρο», συνόψισε ο πρόεδρος της επιτροπής Ρο Τε-ακ, μέλος του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα πρόεδρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ