Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους Λιβανέζους να «ενωθούν με το Ισραήλ» ειρηνικά, δείχνοντας τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ως τα μόνα εμπόδια.
Μιλώντας στα αγγλικά, με υπότιτλους στα αραβικά, ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «αρρωστημένους στόχους» του Ιράν και της Χεζμπολάχ, οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούν τα μόνα εμπόδια στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Έχω ένα μήνυμα για εσάς, λαέ του Λιβάνου. Το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε πόλεμο μαζί σας. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, η οποία έχει πάρει τη χώρα σας όμηρο, η οποία εκτελεί τις εντολές του Ιράν, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφός σας για να εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ποτέ. Το Ισραήλ είναι πιο ισχυρό από ποτέ» συνέχισε, λέγοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει εξοντώσει σχεδόν 10.000 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και «εκκαθαρίζει συστηματικά τον νότιο Λίβανο από αυτούς τους φανατικούς».
Μήνυμα Χέρτζογκ στον Λιβανέζο πρόεδρο Αούν
Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκκληση από Ισραηλινό ηγέτη σήμερα, Τετάρτη, αφού προηγήθηκε το μήνυμα του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, στα αραβικά προς τον πρόεδρο του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν.
Ο Χέρτζογκ εξέφρασε την ελπίδα για «ειρήνη» μεταξύ των χωρών τους, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα εξαρτάται από το αν η Βηρυτός θα περιορίσει την επιρροή του Ιράν και της οργάνωσης που ελέγχει, της Χεζμπολάχ.