Νέο καρφί Τραμπ για τους συμμάχους που δεν στέλνουν πλοία στο Ορμούζ: «Αυτό θα τους έκανε να ενεργοποιηθούν» - iefimerida.gr

Νέο καρφί Τραμπ για τους συμμάχους που δεν στέλνουν πλοία στο Ορμούζ: «Αυτό θα τους έκανε να ενεργοποιηθούν»

Ντόναλντ Τραμπ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου για το Ιράν / Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS / Alex Brandon
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αφήνει αιχμές εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ που είπαν «όχι» στο αίτημά του για αποστολή δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ.

Η κριτική του είναι σφοδρή και μάλιστα χθες, Τρίτη, έφτασε στο σημείο να πει πως οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο NATO.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν "τελειώναμε" ό,τι έχει απομείνει από το Ιρανικό Κράτος Τρόμου και αφήναμε τις χώρες που το χρησιμοποιούν -εμείς όχι- να είναι υπεύθυνες για το λεγόμενο "Στενό"», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, εννοώντας προφανώς ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσυρθούν από την περιοχή αφού σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις.

«Αυτό θα έκανε να ενεργοποιηθούν μερικοί από τους αδιάφορους «Συμμάχους» μας, και μάλιστα γρήγορα!!!», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει περιγράψει μια γαλλική πρωτοβουλία για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, αλλά μόνο μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ