Την γνώση που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μοιράστηκε στη Γερουσία η Τούλσι Γκάμπαρντ.
Το Ιράν δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου εμπλουτισμό ουρανίου μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεων του από την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση τον περασμένο Ιούνιο, κατέθεσε την Τετάρτη στη Γερουσία η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τούλσι Γκάμπαρντ.
«Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης «Σφυρί του Μεσονυχτίου», το πρόγραμμα πυρηνικού εμπλουτισμού του Ιράν εξαφανίστηκε. Έκτοτε δεν έχουν γίνει προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της ικανότητας εμπλουτισμού τους», δήλωσε η Γκάμπαρντ, διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Πρόσθεσε βέβαια ότι εάν η ηγεσία του Ιράν επιβιώσει από τον πόλεμο, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πολυετή προσπάθεια για την ανοικοδόμηση των προγραμμάτων κατασκευής πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ερωτώμενη αργότερα εάν υπήρχε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ από το Ιράν, η Γκάμπαρντ απάντησε: «Το μόνο άτομο που μπορεί να καθορίσει τι αποτελεί και τι δεν αποτελεί άμεση απειλή είναι ο Πρόεδρος».
Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών «αξιολογεί το καθεστώς στο Ιράν ως ακέραιο αλλά σε μεγάλο βαθμό υποβαθμισμένο λόγω επιθέσεων κατά της ηγεσίας και των στρατιωτικών του δυνατοτήτων», είπε η Γκάμπαρντ στη Γερουσία.