M. Ρούμπιο-Πάπας Λέων ΙΔ': Συζήτηση στο Βατικανό για τη Μέση Ανατολή και την ειρήνη - iefimerida.gr

M. Ρούμπιο-Πάπας Λέων ΙΔ': Συζήτηση στο Βατικανό για τη Μέση Ανατολή και την ειρήνη

Μάρκο Ρούμπιο
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στην ιδιωτική βιβλιοθήκη του πάπα στο Βατικανό / AP / Vatican Media
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞΜάρκο Ρούμπιο συναντήθηκε με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ στο Βατικανό, με βασικό θέμα τη Μέση Ανατολή και την ειρήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ρούμπιο συζήτησε με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο Δυτικό Ημισφαίριο.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ενώ συνολικά η επίσκεψη στο Βατικανό έφτασε τις δυόμισι ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο / Φωτογραφία: AP
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο / Φωτογραφία: AP

Ακολούθως, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Ο Καρδινάλιος Παρολίν την παραμονή της επίσκεψης είχε υπερασπιστεί σθεναρά τον Λέο και είχε επικρίνει τις επιθέσεις του κ. Τραμπ με διακριτικούς διπλωματικούς όρους.

«Το να του επιτίθεσαι με αυτόν τον τρόπο ή να επικρίνεις ό,τι κάνει μου φαίνεται λίγο περίεργο, για να μην πω τίποτα άλλο», δήλωσε ο Καρδινάλιος Παρολίν την Τετάρτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοινή δέσμευση για ειρήνη»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπογράμμισαν τη «στενή σχέση» ΗΠΑ και Αγίας Έδρας, καθώς και την κοινή δέσμευση για την προώθηση της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Μ. Ρούμπιο και Πάπα Λεών / Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεωντου Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Μ. Ρούμπιο και Πάπα Λεών / Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεωντου Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τη συνάντηση «φιλική και εποικοδομητική», ενώ έγινε αναφορά και σε ανθρωπιστικές προσπάθειες σε διάφορες περιοχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολιτικό πλαίσιο και διπλωματικές ισορροπίες

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από δημόσιες πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ γύρω από τον ρόλο του Πάπα, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση στο Βατικανό είχε στόχο και την περαιτέρω σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ Αγίας Έδρας και αμερικανικής κυβέρνησης, με έμφαση στη συνεργασία σε διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, το μεσημέρι ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών θα συναντηθεί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ