Μπάιντεν για «UFO»: «Δεν σχετίζονται με κινεζική κατασκοπεία -Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν» - iefimerida.gr

Μπάιντεν για «UFO»: «Δεν σχετίζονται με κινεζική κατασκοπεία -Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν»

Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για τα UFO που κατέρριψε ο αμερικανικός στρατός πάνω από τις ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για τα UFO που κατέρριψε ο αμερικανικός στρατός πάνω από τις ΗΠΑ / Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύστερα από πιέσεις, ο Τζο Μπάιντεν βγήκε τελικά μπροστά στις κάμερες για να μιλήσει για τα καταρριφθέντα «UFO» στις ΗΠΑ.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα, ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψε ο στρατός των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που πυροδότησε θεωρίες ακόμα και για εξωγήινη δραστηριότητα ή «εισβολή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έχει απορρίψει τέτοιες θεωρίες, αφού ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν επρόκειτο για αντικείμενα εξωγήινης προέλευσης.

Απόψε, ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε ότι έδωσε την εντολή να καταρριφθούν επειδή αποτελούσαν κίνδυνο για τις πολιτικές πτήσεις και δεν μπορούσε να αποκλειστεί η κατασκοπευτική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, ως τώρα, ενδείξεις για δραστηριότητα κατασκοπείας από την Κίνα ή από αλλού, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να πρόκειται για επιστημονικά, ερευνητικά αντικείμενα ιδιωτικών εταιρειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν κινεζικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τα UFO πάνω από τις ΗΠΑ, είπε ο Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς είναι αυτά τα αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν υποδηλώνει ότι προέρχονται από το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας.

«Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να υποδηλώνει ότι σχετίζονταν με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας ή ότι υπήρχαν οχήματα παρακολούθησης από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Η τρέχουσα εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα».

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η στρατηγική αντιμετώπισης και να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις.

«Να είστε σίγουροι: Αν ένα αντικείμενο αποτελεί απειλή για τον αμερικανικό λαό, θα το καταρρίψω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα μέτρα για την ασφάλεια στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει για να διατηρηθεί η ασφάλεια στους ουρανούς των ΗΠΑ και η ασφάλεια του αμερικανικού λαού, όπως είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση έχει τρεις στόχους που θα βοηθήσουν να γίνει ασφαλέστερος ο εναέριος χώρος της Αμερικής.

  • Πρώτον, η αμερικανική κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια καλύτερη απογραφή των μη επανδρωμένων αντικειμένων πάνω από τις ΗΠΑ και αυτή θα είναι προσβάσιμη και ενημερωμένη.
  • Δεύτερον, θα εντοπίζονται καλύτερα τα μη επανδρωμένα αντικείμενα στον αμερικανικό εναέριο χώρο.
  • Τρίτον, θα επικαιροποιηθούν οι κανονισμοί για τα μη επανδρωμένα αντικείμενα πάνω από τις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν είπε ακόμη ότι ζήτησε από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες να προβούν σε μια ευρύτερη αξιολόγηση των συγκεκριμένων, άγνωστης ταυτότητας, ιπτάμενων αντικειμένων.

Μπάιντεν για UFO: Δεν υπάρχει αύξηση των ιπτάμενων αντικειμένων, απλώς εντοπίζονται καλύτερα

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ξαφνική αύξηση» αυτών των παρατηρήσεων, αλλά αποτελούν αποτέλεσμα της αύξησης των αμερικανικών ραντάρ για τον εντοπισμό τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα έγγραφα που αφορούν αυτές τις πολιτικές θα παραμείνουν απόρρητα, αλλά θα κοινοποιηθούν σύντομα στο αμερικανικό Κογκρέσο.

UFO στις ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάκτησης των συντριμμιών

Ο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι ο αμερικανικός και ο καναδικός στρατός εξακολουθούν να ανακτούν τα συντρίμμια για να μάθουν περισσότερα για τα τρία αντικείμενα και ότι εξακολουθούν να αξιολογούν τα αντικείμενα και να τον ενημερώνουν καθημερινά.

Είπε ότι οι μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να διερευνούν τα περιστατικά για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν: ένα πάνω από την Αλάσκα, ένα πάνω από τον Καναδά και ένα τρίτο που κατέληξε στα νερά της λίμνης Χιούρον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζο Μπάιντεν: Θα συνεχίσω να επικοινωνώ με τον Σι, αλλά δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το κινεζικό μπαλόνι

Ο Μπάιντεν λέει ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει περιορισμούς σε έξι κινεζικές εταιρείες που «υποστηρίζουν άμεσα» το αεροδιαστημικό πρόγραμμα του κινεζικού στρατού, το οποίο περιλαμβάνει αερόπλοια και αερόστατα.

Οι περιορισμοί εμποδίζουν τις εταιρείες αυτές να έχουν πρόσβαση σε αμερικανική τεχνολογία, είπε.

«Θα ενεργούμε πάντα για να προστατεύουμε τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού», είπε ο Μπάιντεν».

Ο Μπάιντεν είπε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να μιλάει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι, αλλά δεν ζητεί συγγνώμη που κατέρριψε το πρώτο αερόστατο στις 4 Φεβρουαρίου. «Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι το μπαλόνι εξυπηρετούσε «ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως μετεωρολογικούς» και ότι εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, επρόκειτο για κατασκοπευτικό μπαλόνι με σημαντικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Δεν απάντησε σε ερωτήσεις ο Μπάιντεν -«Κάνε μου τη χάρη, φίλε», είπε και αποχώρησε

Μετά το διάγγελμά του, ο Τζο Μπάιντεν στάθηκε λίγο μπροστά στους δημοσιογράφους και, ενώ φώναζαν όλοι μαζί τις ερωτήσεις τους, όπως «αν αντέδρασε υπερβολικά», γύρισε την πλάτη του και έφυγε, αφού πρώτα είπε «Κάνε μου τη χάρη, φίλε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στιγμή της αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε περιοριστεί μέχρι σήμερα σε ελάχιστα δημόσια σχόλια για τα απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά το κινεζικό μπαλόνι, αλλά έσπασε τη σιωπή του αφού πλήθαιναν διαρκώς τα μέλη του Κογκρέσου που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ