MH370: Βρέθηκε το πτερύγιο της πτήσης «φάντασμα» της Μalaysia Airlines; -Το εύρημα ψαρά που αγνοήθηκε - iefimerida.gr

MH370: Βρέθηκε το πτερύγιο της πτήσης «φάντασμα» της Μalaysia Airlines; -Το εύρημα ψαρά που αγνοήθηκε

O Αυστραλός ψαράς Κιτ Όλβερ δείχνει το σημείο όπου βρήκε πτερύγιο αεροσκάφους, που θα μπορούσε να ανήκει στην ΜΗ370
O Αυστραλός ψαράς Κιτ Όλβερ δείχνει το σημείο όπου βρήκε πτερύγιο αεροσκάφους, που θα μπορούσε να ανήκει στην ΜΗ370
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σχισμένα δίχτυα ενός Αυστραλού ψαρά ίσως είναι το στοιχείο που θα ρίξει επιτέλους φως στο μυστήριο της πτήσης-φάντασμα MH370 της Malaysia Airlines.

Παρά τις πιο εκτεταμένες θαλάσσιες έρευνες στην παγκόσμια Ιστορία, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβαίνοντες.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της MH370, ο συνταξιούχος Αυστραλός ψαράς Κιτ Όλβερ αποκάλυψε ότι η τράτα βαθέων υδάτων του «Vivienne Jane» ανέσυρε κάτι που φάνηκε να είναι το πτερύγιο ενός εμπορικού αεροσκάφους περίπου 35 μίλια από τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αυστραλίας στον Νότιο Ωκεανό. Οι περισσότερες Αρχές πιστεύουν ότι η πτήση MH370 κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πτερύγιο αεροσκάφους που ανακάλυψε ο ψαράς ανοικτά της Νότιας Αυστραλίας

Ο 77χρονος ψαράς είπε στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι είχε βγει για να ψαρέψει ένα είδος κόκκινης τσιπούρας, το αλφονσίνο, στο αγαπημένο, μυστικό του σημείο στη θαλάσσια εκείνη περιοχή, όταν τα δίχτυα της τράτας του έπιασαν κάτι μεγάλο, που δυσκολεύτηκε να ανασύρει στην επιφάνεια.

Ο 77χρονος Αυστραλός ψαράς, Κιτ Όλβερ
Ο 77χρονος Αυστραλός ψαράς Κιτ Όλβερ

«Ήταν ένα αναθεματισμένο μεγάλο πτερύγιο ενός μεγάλου αεροσκάφους. Εύχομαι, μα τον Θεό, να μην το είχα δει αυτό το πράγμα, αλλά ήταν εκεί μπροστά μου. Ένα πτερύγιο αεροσκάφους».

Δεδομένου ότι ο Όλβερ διέθετε άδεια πιλότου, ήταν σίγουρος ότι το πτερύγιο ήταν μεγαλύτερο από εκείνο ενός κανονικού ιδιωτικού αεροπλάνου. Το μοναδικό άλλο εν ζωή μέλος του πληρώματος της τράτας, ο Τζορτζ Κάρι, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Όλβερ στην εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν απίστευτα βαρύ και άβολο. Τέντωσε το δίχτυ και το έσκισε. Ήταν πολύ μεγάλο για να το ανασύρουμε στο κατάστρωμα», είπε ο Κέρι. «Μόλις το είδα κατάλαβα τι ήταν. Ήταν προφανώς ένα φτερό, ή ένα μεγάλο μέρος του, από ένα εμπορικό αεροπλάνο. Ήταν λευκό, και προφανώς όχι από μαχητικό αεροσκάφος ή από κάποιο μικρό αεροπλάνο», πρόσθεσε.

To μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines σε μια απογείωσή του από γαλλικό αεροδρόμιο το 2011, τρία χρόνια πριν την εξαφάνιση της MH370
To μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines σε μια απογείωσή του από γαλλικό αεροδρόμιο το 2011, τρία χρόνια πριν την εξαφάνιση της MH370 / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia

Αφού πάσχισαν όλη μέρα να ξεμπλέξουν το αντικείμενο, ο Όλβερ διέταξε το πλήρωμα να κόψουν τα πανάκριβα δίχτυα των 20.000 δολαρίων και να το ρίξουν πίσω στη θάλασσα, στα σχετικά ρηχά νερά εκείνου του τμήματος του Νότιου Ωκεανού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιωματούχοι απάντησαν στον ψαρά ότι το εύρημα ίσως ήταν από κοντέινερ

Ο ψαράς είπε στη Sydney Morning Herald ότι μπορούσε να εντοπίσει το σημείο, κάπου 55 χλμ. δυτικά της πόλης Ρόουμπ της Νότιας Αυστραλίας, και μάλιστα έδωσε και τις συντεταγμένες GPS στον δημοσιογράφο της εφημερίδας.

Ο Κιτ Όλβερ δείχνει το σημείο όπου έκοψε τα δίχτυα του, καθώς το πλήρωμα της τράτας δεν μπορούσε να ξεμπλέξει το πτερύγιο του αεροσκάφους που ανέσυρε.
Ο Κιτ Όλβερ δείχνει το σημείο όπου έκοψε τα δίχτυα του, καθώς το πλήρωμα της τράτας δεν μπορούσε να ξεμπλέξει το πτερύγιο του αεροσκάφους που ανέσυρε

Όπως είπε, επιστρέφοντας στο λιμάνι προσπάθησε να ενημερώσει τις Αρχές για το εύρημά του επικοινωνώντας με την Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA). Λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημά του, επικοινώνησε ένας αξιωματούχος μαζί του και του είπε ότι το εύρημά του ήταν πιθανώς ένα εμπορευματοκιβώτιο που έπεσε από ρωσικό πλοίο στην περιοχή του Ρόουμπ. Η εν λόγω υπηρεσία ανέφερε στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στα αρχεία της το τηλεφώνημα του ψαρά.

Ο Όλβερ είπε ότι θεώρησε σωστό να μιλήσει τώρα δημοσίως για το εύρημά του, αφού ίσως μπορέσει να βοηθήσει τους συγγενείς των επιβαινόντων στην MH370 να μάθουν επιτέλους τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό ήταν. Εγώ είπα την άποψή μου.

Οτιδήποτε άλλο θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν εικασία ή δική μου ιδέα, αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Συνέβη πριν από χρόνια, το είχα βάρος στη συνείδησή μου και τώρα είμαι καθαρός, αφού είπα την ιστορία μου. Επομένως, δεν είναι στo χέρι μου αν θα με πιστέψουν ή αν θα αναλάβουν δράση», τόνισε.

Μυστήριο με την πτήση MH370

Παρόλο που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στην πτήση MH370, πιστεύεται ευρέως ότι το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό εξαιτίας αρκετών κομματιών από συντρίμμια που επιβεβαιώθηκε ότι αποτελούσαν μέρος του αεροπλάνου.

Θραύσματα πτερυγίου της εξαφανισμένης MH370 εκτίθενται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας
Θραύσματα πτερυγίου της εξαφανισμένης MH370 εκτίθενται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo / Vincent Thia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το MH370 -ένα εμπορικό αεροσκάφος Boeing 777- εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 αφού απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με προορισμό το Πεκίνο.

Οι 227 επιβάτες και το δωδεκαμελές πλήρωμα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους λίγο μετά τη μυστηριώδη εκτροπή του αεροσκάφους από την πορεία του προς τα δυτικά πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΗ370 ψαράς Αυστραλία πτήση Malaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ