Γερμανία: Ο Μερτς αμφιβάλει αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή του καθεστώτος - iefimerida.gr

Γερμανία: Ο Μερτς αμφιβάλει αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή του καθεστώτος

Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσπιστος αναφορικά με το αν οι επιθέσεων των ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν μπορούν να φέρουν την ανατροπή του καθεστώτος στη χώρα εμφανίστηκε ο Φρίντριχ Μερτς.

«Απλώς δεν έχω πειστεί ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτό δηλαδή που κάνουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα οδηγήσει πράγματι σε επιτυχία (…) Ενα μήνα μετά, δεν έχουμε σημάδια αποκλιμάκωσης», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Είναι πράγματι η αλλαγή καθεστώτος ο στόχος; Αν αυτός είναι ο στόχος, δεν νομίζω ότι θα τον πετύχουν. Τις περισσότερες φορές, αυτά τελειώνουν άσχημα», πρόσθεσε ο Μερτς, συμπληρώνοντας ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σε μια επιχείρηση διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά του Χορμούζ, αλλά μετά το τέλος του πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Ιράν ΗΠΑ ισραήλ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ