O Μαργαρίτης Σχοινάς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Να επενδύσουμε στη νέα γενιά - iefimerida.gr

O Μαργαρίτης Σχοινάς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Να επενδύσουμε στη νέα γενιά

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς/ Φωτογραφία Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΕ επενδύει στους νέους ανθρώπους για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι και τα όνειρα των Ευρωπαίων.

Ο Έλληνας Επίτροπος, υπεύθυνος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής έλαβε μέρος στη συζήτηση κορυφής του ΟΗΕ για την Ενίσχυση της ενσωμάτωσης της νεολαίας στις πολιτικές πρόληψης του εγκλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σχοινάς Βρέθηκε στις ΗΠΑ από τις 2 Ιουνίου σε μια περιοδεία που περιλάμβανε συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους καθώς και με την ελληνική ομογένεια που γιόρταζε αυτές τις μέρες και την εθνική Παλιγγενεσία, εξ αναβολής λόγω της πανδημίας.

Στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πραγματοποίησε συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Σχοινάς σημείωσε μάλιστα ότι η ΕΕ και ΟΗΕ είναι πιο κοντά από ποτέ στην υπεράσπιση διεθνούς έννομης τάξης, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε και η κρισιμότητα της κατάστασης στον επισιτιστικό τομέα, υπό το φόβο μια παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Στο θετικό κλίμα της συζήτησης εντάχθηκε και η συμβολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ σε αυτό πλαίσιο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έλαβε μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και πήρε το λόγο στη συζήτηση για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης της νεολαίας στις πολιτικές πρόληψης του εγκλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μαργαρλιτης Σχοινάς Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Αναφερόμενος στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε ορισμένα τρίτα κρλατη, όπως η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ουκρανία, η Δημοκρατία της Μολδαβίας, η Γεωργία και το Πριγκιπάτο της Ανδόρας συντάσσονται με την εξής δήλωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημείωσε ότι όλα τα παραπάνω κράτη συντάσσονται με την τοποθέτησή του.

«Η νεολαία, που αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του κόσμου μας, είναι ένας ενεργός παράγοντας αλλαγών και η ελπίδα της ανθρωπότητας. Αλλά την ίδια στιγμή η νεολαία επηρεάζεται δυσανάλογα από το έγκλημα και τη βία σημείωσε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι η νέα γενιά πρέπει να αποκτήσει φωνή στο τραπέζι της λήψης των αποφάσεων.

Σημείωσε δε ότι ΕΕ έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει αυτό που της αναλογεί. Το 2022 είναι το «Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας» που αναδεικνύει τον ρόλο των νέων στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς μέλλοντος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνει η Ευρώπη στους νέους ανθρώπους.

Σχοινάς σημείωσε ότι «ο διορισμός απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Νεολαία το 2013 και η υιοθέτηση της στρατηγικής του ΟΗΕ Νεολαία 2030 ήταν βασικά βήματα για έναν ΟΗΕ που προσφέρει αποτελέσματα με και για νέους σε διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τώρα, το κλειδί είναι η υλοποίηση», προειδοποίησε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί βαθιά για τα παιδιά και τις γυναίκες

«Πέρυσι, χαιρετίσαμε την έγκριση της Διακήρυξης του Κιότο στο 14ο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η παράλληλη επίδρασή της στο οργανωμένο έγκλημα αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην εφαρμογή της Διακήρυξης». Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί βαθιά για τα παιδιά και τις γυναίκες, που κινδυνεύουν ιδιαίτερα να γίνουν στόχοι διακινητών, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Συμπλήρωσε ότι η ΕΕ συνεργάζεται στενά με διεθνείς εταίρους για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας των νέων κατά της εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης, για την ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων και για την αντιμετώπιση της έλλειψης ευκαιριών αξιοπρεπούς απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Η έμφαση στην τοπική διάσταση της πρόληψης

Η στρατηγική της ΕΕ για το οργανωμένο έγκλημα 2021-2025 δίνει έμφαση στην τοπική διάσταση, υπογράμμισε ο Σχοινάς και ξεκαθάρισε ότι «οι στοχευμένες δράσεις σε γειτονιές και κοινότητες έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στην προσφορά εναλλακτικών λύσεων που εμποδίζουν τους νέους να ενταχθούν σε μια ζωή βίας και εγκληματικότητας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σχοινάς μίλησε και για την τοπική διάσταση στην μάχη για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης μέσα από την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ εξήρε και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόληψης του Εγκλήματος.

«Η επένδυση στη νεολαία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ. Πάνω από 26 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα Erasmus+ τα επόμενα 7 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ένταξη, τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις και την προώθηση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή, επεσήμανε ο Σχοινάς και «θέλουμε να κάνουμε περισσότερα με τον ΟΗΕ», ανέφερε στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο Έλληνας Επίτροπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ