Εκνευρίστηκε ο Μαδούρο για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Καραϊβική: «Μηχανεύονται πόλεμο» - iefimerida.gr

Εκνευρίστηκε ο Μαδούρο για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Καραϊβική: «Μηχανεύονται πόλεμο»

Ντόναλντ Τραμπ, Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ, Νικολάς Μαδούρο / Φωτογραφίες: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγόρησε την Παρασκευή τις ΗΠΑ ότι «μηχανεύονται πόλεμο» με τη χώρα του.

Ο Μαδούρο κατήγγειλε την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Καραϊβική, στο πλαίσιο - όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ - της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο αρχηγός του κράτους της Λατινικής Αμερικής σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ουάσιγκτον εξαπολύει από τις αρχές Σεπτεμβρίου αεροπορικά πλήγματα εναντίον ταχύπλοων που παρουσιάζει ως σκάφη διακινητών, κυρίως στην Καραϊβική και πλέον και στον Ειρηνικό.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στην Καραϊβική και στον Κόλπο του Μεξικού αρμάδα πολεμικών πλοίων, χιλιάδες πεζοναύτες, μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας και χθες ανήγγειλαν πως πλέει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το μεγαλύτερο στον κόσμο, με τη δύναμη κρούσης του.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ερίζει ότι ο πρόεδρος Μαδούρο είναι επικεφαλής καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Το Καράκας καταγγέλλει από την πλευρά του πρόσχημα για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η Ουάσιγκτον να βάλει στο χέρι τον τεράστιο πετρελαϊκό πλούτο της νοτιοαμερικανικής χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει «εφεύρει αφήγημα παράλογο, χυδαίο, εγκληματικό και απολύτως ψευδές», είπε χθες ο Νικολάς Μαδούρο. «Η Βενεζουέλα είναι χώρα όπου επικρατεί ειρήνη, δεν υπάρχει παραγωγή φύλλων κόκας, δεν υπάρχει παραγωγή κοκαΐνης, και καταφέραμε να εξαλείψουμε κατά 100% τη διέλευση του μόλις 5% της διακίνησης ναρκωτικών με προέλευση την Κολομβία», ανέφερε ακόμη.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει, εξ όσων είναι γνωστά, τουλάχιστον 10 επιδρομές, 9 στην Καραϊβική και μια στον Ειρηνικό. Είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 43 άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη στις επίσημες ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ