Ζωντανός μεταξύ των 21 τραυματιών βρέθηκε ένας πατέρας που από λάθος είχε συμπεριληφθεί στους νεκρούς από την συντριβή του τελεφερίκ στην Λισαβόνα.
Ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού από την Γερμανία που ανασύρθηκε με την βαριά τραυματισμένη σύζυγό του από τα συντρίμμια του δυστυχήματος με τον εκτροχιασμό του εμβληματικού τελεφερίκ Elevador da Glória βρέθηκε ως εκ θαύματος ζωντανός, αφού κατά λάθος είχε θεωρηθεί νεκρός, μετέδωσε η Daily Mail.
Σύμφωνα με την πορτογαλική Publico, «σε ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ σήμερα, η Δικαστική Αστυνομία ανέφερε ότι έμαθε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι ο Γερμανός πολίτης που αναγνωρίστηκε χθες ως ένας από τους νεκρούς, στην πραγματικότητα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο São José».
Δεν τον βρήκαν μεταξύ των θυμάτων -Ήταν ζωντανός σε νοσοκομείο
H οικογένεια του 46χρονου στο Αμβούργο είχε ενημερωθεί ότι έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα μπροστά στα μάτια του γιου του. Ετσι, όταν έφθασαν χθες από τη Γερμανία πήγαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για να αναγνωρίσουν τη σορο του. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν ανάμεσα στους νεκρούς.
Οπως αναφέρουν πορτογαλικά μέσα, στον δρόμο, έδειξαν μια φωτογραφία του πατέρα του παιδιού σε έναν αστυνομικό της πορτογαλικής αστυνομίας ο οποίος τους μετέφερε στο νοσοκομείο São José, όπου βρισκόταν ένας τραυματίας, αγνώστων στοιχείων. Εκεί ανακάλυψαν ότι ο δικός τους άνθρωπος που θεωρούνταν νεκρός, ήταν ζωντανός, ανάμεσα στους 21 τραυματίες του δυστυχήματος και όχι στους 16 νεκρούς.
Η μητέρα του αγοριού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Santa Maria, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Το παιδί πήρε εξιτήριο αργά το απόγευμα της Πέμπτης και τώρα βρίσκεται υπό τη φροντίδα άλλων μελών της οικογένειας όπως αναφέρει η Publico.
Η απίστευτη αυτή ανατροπή προκάλεσε δάκρυα συγκίνησης στην οικογένεια, που είχε πιστέψει ότι ο πατέρας χάθηκε μπροστά στα μάτια του μικρού του γιου. Ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή του.
Το διάσημο κίτρινο και λευκό τελεφερίκ, σύμβολο της Λισαβόνας από το 1914, ήταν γεμάτο με ντόπιους και τουρίστες όταν εκτροχιάστηκε και κατρακύλησε στον απότομο λόφο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα φαινόταν να κινείται εκτός ελέγχου, ώσπου έπεσε με σφοδρότητα σε ένα κτίριο-ξενοδοχείο στη βάση του δρόμου και διαλύθηκε «σαν χαρτόκουτο», όπως δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας. Ένας άλλος επιβάτης στο άθικτο βαγόνι του μοιραίου τελεφερίκ, ο 75χρονος Abel Esteves, περιέγραψε ότι βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα του και τον εγγονό του όταν είδαν το βαγόνι να ορμά προς το μέρος τους. «Είπα στη γυναίκα μου: ''Θα πεθάνουμε όλοι εδώ''», τόνισε, μιλώντας για την τρομακτική στιγμή.
Τραγωδία στην Λισαβόνα
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οκτώ από τα θύματα: πέντε Πορτογάλοι, δύο Νοτιοκορεάτες και ένας Ελβετός. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται η Sandra Koehlo, υπάλληλος της Santa Casa da Misericórdia, η Alda Matias, δικηγόρος της ίδιας οργάνωσης, και η Ana Lopes, μητέρα ενός παιδιού. Επίσης, ο Pedro Trinidade, καθηγητής και διαιτητής βόλεϊ, καθώς και ο χειριστής του τελεφερίκ, André Marques, 40 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός δίνοντας τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει τους επιβάτες μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Marques εργαζόταν στην εταιρεία Carris επί 15 χρόνια και αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά.
Οι αρχές εκτιμούν ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται ένας Ελβετός, δύο Νοτιοκορεάτες, τρεις Βρετανοί, δύο Καναδοί, ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος και ένας Ουκρανός.
Έρευνες σε εξέλιξη
Η τραγωδία έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Πορτογαλία αλλά και τη διεθνή κοινότητα, καθώς οι τραυματίες προέρχονται από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Ισραήλ, Βραζιλία, Ιταλία και Γαλλία. Πέντε παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδει το βρετανικό ΜΜΕ.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την αστυνομία, τους εισαγγελείς και κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες μεταφορών. Η εταιρεία Carris, που εκμεταλλεύεται τα τελεφερίκ και τα λεωφορεία της Λισαβόνας, έχει ξεκινήσει δική της έρευνα. Ο πρόεδρος της, Pedro de Brito Bogas, δήλωσε ότι το όχημα είχε ελεγχθεί μόλις εννέα ώρες πριν από το ατύχημα στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων, ενώ πέρυσι είχε υποβληθεί σε πλήρη συντήρηση. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το αν είχαν ελεγχθεί όλα τα καλώδια.