Πυριτιδαποθήκη η Λιβύη -Συνάντηση Κόντε με Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στη Ρώμη - iefimerida.gr

Πυριτιδαποθήκη η Λιβύη -Συνάντηση Κόντε με Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στη Ρώμη

Συνάντηση Τζουζέπε Κόντε με τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ της κυβέρνησης της Λιβύης
Συνάντηση Τζουζέπε Κόντε με τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ της κυβέρνησης της Λιβύης / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που καλούν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη σε διάλογο, στην Διάσκεψη που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Λιβύη είναι μια πυριτιδαποθήκη, με πιθανές συνέπειες αποσταθεροποίησης για όλη την Μεσόγειο. Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε την εσωτερική σύρραξη αλλά και τις έξωθεν παρεμβολές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ο οποίος πρόσθεσε ότι «η χώρα του εργάσθηκε πάντα με συνοχή, με στόχο την επίτευξη πολιτικής λύσης».

«Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν έχουμε άλλους στόχους και δεν έχουμε κρυφές ατζέντες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι «η Ρώμη θα εργαστεί με στόχο μια όλο και εντονότερη δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η μοίρα του λιβυκού λαού να μην εξαρτηθεί από μεμονωμένους παίκτες».

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη παραπέμπει και η Ιταλία

Η κυβέρνηση της Ρώμης επανέλαβε, ουσιαστικά, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης του Βερολίνου και για να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός. Νωρίτερα, Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Μόσχα κάλεσαν τους εμπλεκόμενους σε συζήτηση στο Βερολίνο, με την Γερμανίδα Καγκελάριο να δηλώνει έτοιμοι να αποστείλει τις προσκλήσεις για τη συζήτηση που θα αφορά στη Λιβύη.

Από την μεριά του, ο Αλ Σάρατζ δήλωσε ότι «εκτιμά τον ρόλο της Ιταλίας» και ότι «εδώ και πολλούς μήνες η λιβυκή πρωτεύουσα είναι στόχος στρατιωτικής επίθεσης, η οποία διέκοψε κάθε ειρηνευτική διαδικασία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αμυνόμαστε» στη Λιβύη, λέει ο Σαράτζ

«Η συμμετοχή του Χάφταρ σε προηγούμενες διασκέψεις, στην πραγματικότητα, ήταν μόνον ένας τρόπος για να κερδίσει χρόνο. Εμείς, αυτή την στιγμή αμυνόμαστε, είμαστε αναγκασμένοι να το πράξουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης. Ο Χαφτάρ πρέπει να τονίσουμε πως απέρριψε την εκεχειρία που ανακοίνωσαν Τουρκία και Ρωσία.

Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, τέλος, απέρριψε κάθε είδους στρατιωτική λύση για την Λιβύη και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δέχεται την πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας, υπέρ μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός υπό την προϋπόθεση να αποσυρθούν τα στρατεύματα του Χάφταρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ