Οι κυβερνήσεις της Κούβας και των ΗΠΑ έχουν διπλωματικές «ανταλλαγές», πάντως δεν διεξάγεται «επίσημος» διάλογος, τόνισε χθες Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κουβανός υφυπουργός Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντες ντε Κόσιο.
«Δεν διεξάγεται αυτό που θα λέγαμε κανονικός διάλογος αυτή τη στιγμή, πάντως πράγματι έχουν υπάρξει ανταλλαγές μηνυμάτων», εξήγησε ο υφυπουργός.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε προχθές Κυριακή ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει διάλογο με την Αβάνα και συμπλήρωσε πως βλέπει πιθανότητα «συμφωνίας» με την κομμουνιστική κυβέρνηση της νήσου της Καραϊβικής.
Δήλωνε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου ότι διεξάγονταν συνομιλίες ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις--κάτι που διέψευσε ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο