Κορωνοϊός: Σύμβουλος του Πούτιν εκτιμά ότι η ανθρωπότητα θα είναι πιο εξαρτημένη από το διαδίκτυο μετά την πανδημία - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Σύμβουλος του Πούτιν εκτιμά ότι η ανθρωπότητα θα είναι πιο εξαρτημένη από το διαδίκτυο μετά την πανδημία

Χρήστης βλέπει Netflix στον υπολογιστή
Netflix / Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανθρωπότητα θα βγει από την πανδημία του κορωνοϊού πιο εξαρτημένη από τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αντρέι Κρουτσκίχ.

«Όλες οι χώρες και η ανθρωπότητα θα βγουν από την πανδημία του κορωνοϊού πολύ πιο εξαρτημένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα από το ίντερνετ. Αυτό μάλιστα που επίκειται ως καθήκον μας, είναι να κάνουμε το ίντερνετ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο τρωτό», δήλωσε ο Κρουτσκίχ κατά την διάρκεια on-line συζήτησης με θέμα «Η πληροφοριακή ασφάλεια και η διαδικασία ψηφιοποίησης, μεταξύ ανάπτυξης και ενδοιασμών» που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα της λέσχης Valdai.

Ο Κρουτσκίχ υπογράμμισε ότι το ίντερνετ δεν πρέπει να είναι ένα «ιδιωτικό παιγνίδι», ούτε ιδιοκτησία κάποιας χώρας ή ομάδας χωρών, αλλά πρέπει πραγματικά να ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα. «Το ίντερνετ πρέπει να είναι πραγματικά διεθνοποιημένο και αντίστοιχα να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να αντιμετωπισθούν παγκόσμιες απειλές στο μέλλον» πρόσθεσε ο Κρουτσκίχ.

Κατά την άποψή του η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας προς αυτές τις κατευθύνσεις είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορωνοϊός ΡΩΣΙΑ διαδίκτυο πανδημία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ