Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ισπανία -44.357 μολύνσεις σε 24 ώρες - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ισπανία -44.357 μολύνσεις σε 24 ώρες

Γυναίκα περπατά με μάσκα σε δρόμο στην Ισπανία
Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε 44.357 κρούσματα και 404 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, όπου ο απολογισμός της πανδημίας έχει φτάσει τους 55.041 νεκρούς επί συνόλου 2.456.675 μολύνσεων. Η Ισπανία καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων σε ημερήσια βάση από τα τέλη του Δεκεμβρίου, μολαταύτα κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας εκφράζουν αισιοδοξία διότι οι αριθμοί σταθεροποιούνται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την αισιοδοξία αυτή, ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στα 796 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους χθες, από 736 την προηγουμένη. Είναι υπερτριπλάσιος από το όριο των 250, πέραν του οποίου το υπουργείο μιλά για «πολύ μεγάλο κίνδυνο».

«Οι αυξήσεις που βλέπουμε γίνονται μικρότερες καθημερινά, κάτι που υποδεικνύει πως έχουμε φθάσει στο σημείο που θα αρχίσουν να κάμπτονται», έκρινε μολαταύτα ο Φερνάντο Σιμόν, στέλεχος του υπουργείου αρμόδιο για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων.

Πού σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων στην Ισπανία

Σε ορισμένες αυτόνομες περιοχές (επαρχίες), ο δείκτης βρίσκεται σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη -στα 1.467,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Εξτρεμαδούρα και στα 1.286,9 και στα 1.166,1 σε Μούρθια και Βαλένθια αντίστοιχα. Ο κ. Σιμόν σημειώνει ότι η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχίσει να είναι μεγάλη τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια ετοιμάζεται να παραιτηθεί ώστε να είναι υποψήφιος του Καταλανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές. Σύμφωνα με στέλεχος της παράταξής του, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του την ερχόμενη Πέμπτη. Οι εκλογές στην Καταλονία θα διεξαχθούν τη 14η Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορωνοϊός κρούσματα Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ