Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Γαλλία με σχεδόν 180.000 μολύνσεις - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Γαλλία με σχεδόν 180.000 μολύνσεις

gallia koronoios
Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Rafael Yaghobzadeh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γαλλία, με 179.807 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, με 104.611 μολύνσεις, καταγράφηκε το Σάββατο. Παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.416 άνθρωποι (+83), ενώ στις αρχές Απριλίου του 2020 ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 7.000.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και διεύρυνση της τηλεργασίας για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Μειώνεται επίσης ο αριθμός των προσώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις ενώ απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στα μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία κρούσματα Κορωνοϊός μολύνσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ