Κορωνοϊός -Κολομβία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 28.000, πάνω από 924.000 κρούσματα μόλυνσης στη χώρα - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Κολομβία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 28.000, πάνω από 924.000 κρούσματα μόλυνσης στη χώρα

μεγαλο γκραφιτι
Κολομβία, φωτογραφία apimges
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κολομβία έφθασε τους 28.141 νεκρούς, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 156 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Τρίτη.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 5.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 924.098 στη χώρα των Άνδεων. Η Δρ. Τζίνα Ταμπίνι, αντιπρόσωπος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (ΠΑΟΫ) στην Κολομβία, παρότρυνε τους πολίτες της χώρας να μη χαλαρώσουν την επαγρύπνησή τους.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η θεωρία ότι εάν αφήσουμε τον ιό να κυκλοφορεί ελεύθερα θα αποκτήσουμε συλλογική ανοσία δεν είναι αποδεκτή. Η ανοσία της αγέλης είναι έννοια που συνδέεται κυρίως με τον εμβολιασμό (…). Αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε ηθικό», τόνισε η Δρ. Ταμπίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό δίκτυο. Η επιστήμονας επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη τεκμήρια πως είναι πιθανή η αναμόλυνση, επιμένοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των προληπτικών μέτρων, όπως η κοινωνική απόσταση, η ατομική υγιεινή και η χρήση μασκών προστασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολομβία Κορωνοϊός κρούσματα θάνατοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ