Κορωνοϊός -Βρετανία: «Η δεύτερη φάση αντιμετώπισης του ιού θα είναι διαφορετική» - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Βρετανία: «Η δεύτερη φάση αντιμετώπισης του ιού θα είναι διαφορετική»

Ηλικιωμένη φωτογραφίζει graffiti για το NHS
Ηλικιωμένη φωτογραφίζει graffiti για το NHS / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επόμενο στάδιο θα είναι διαφορετικό, προειδοποίησε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντομινίκ Ραμπ κατά τη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η δεύτερη φάση θα είναι διαφορετική» είπε και πρόσθεσε ότι «καθώς προχωράμε μπροστά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη φάση είναι περισσότερο άνετη και βιώσιμη και εμποδίζει μία διαρκή ζημία στις δουλειές και στην καθημερινή ζωή». Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέους ασφαλείς τρόπους εργασίας, ταξιδιών, διάδρασης και καθημερινότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

693 νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση, οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό σε νοσοκομεία της Βρετανίας το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 693, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 29.427. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της χώρας μειώθηκαν κατά 14%. Χθες πραγματοποιήθηκαν 84.803 διαγνωστικά τεστ για τον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) για τους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 24 Απριλίου, φαίνεται ότι το 72% συνέβη σε νοσοκομεία και το 22% σε κέντρα φροντίδας, αλλά η αναλογία εντός των κέντρων φροντίδας φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς, κατά την περίοδο αυτή, τη στιγμή που οι θάνατοι σε νοσοκομεία μειώνονται. Η αναπληρώτρια επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος 'Αντζελα ΜακΛιν δήλωσε επ' αυτού ότι «πρόκειται για ένα πραγματικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

«Δεν μπορούν να γίνουν διεθνείς συγκρίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης»

Για τα στοιχεία της ONS, που δείχνουν τη Βρετανία να έχει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων στην Ευρώπη, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τις διεθνείς συγκρίσεις που γίνονται τώρα σε αυτό το στάδιο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να τις κάνουμε αξιόπιστα», καθώς όπως εξήγησε η κάθε χώρα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για τις καταμετρήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την συμβολή της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του συστήματος διάγνωσης - εντοπισμού - ιχνηλάτισης στη μείωση του ρυθμού θανάτων είπε ότι το σύστημα αυτό θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κινηθεί προς τη δεύτερη φάση.

Τι ισχύει με τα σχολεία στην Βρετανία

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Ντομινίκ Ραμπ εκτίμησε ότι δεν θα ήταν ασφαλές να επαναλειτουργήσει το σύνολό τους και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να συνυπάρχουν τα πέντε κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί μία δεύτερη έξαρση. Όπως είπε, το ειδικό επιστημονικό συμβούλιο διερευνά διάφορες επιλογές, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού πάνω από το όριο του 1.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μετά από σχετικές ανακοινώσεις υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, για στοχοποίηση από χάκερς των ερευνητικών δεδομένων υπηρεσιών υγείας, προειδοποίησε ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σκόπιμα την πανδημία του κορωνοϊού, με κυβερνοεπιθέσεις που έχουν διάφορους στόχους και κίνητρα, όπως οι απάτες, η κλοπή προσωπικών δεδομένων και πνευματικής ιδιοκτησίας ή ακόμη και η κατασκοπία, και συχνά οι ενέργειες αυτές συνδέονται με άλλες χώρες. Όπως είπε, η απειλή αυτή αντιμετωπίζεται με την λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.

Για το Brexit

Ο Ντομινίκ Ραμπ απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι η σωστή στιγμή να γίνουν οι συνομιλίες για το Brexit και γιατί πρέπει να τηρηθεί η προθεσμία του τέλους της χρονιάς για την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας. «Νομίζω το σωστό για τις δύο πλευρές είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε μελλοντική αβεβαιότητα, πέρα από το τέλος αυτής της χρονιάς, συμφωνώντας σε μία ειλικρινή προσέγγιση στη διαπραγμάτευση. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε ώθηση στις οικονομίες μας, διατηρώντας το κατά το δυνατόν περισσότερο ανεμπόδιστο εμπόριο. Και αυτός είναι ο τρόπος για τη Βρετανία και τις χώρες της ΕΕ να έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν μετά από αυτό. Νομίζω ότι το να παρατείνεται η αβεβαιότητα της διαπραγμάτευσης του Brexit είναι περιττό και στην πραγματικότητα θα έκανε την αβεβαιότητα χειρότερη» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ