Κορωνοϊός -Βρετανία: Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται στις 55.000 - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Βρετανία: Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται στις 55.000

Πολίτες στην Μεγάλη Βρετανία με μάσκες
Πολίτες στην Μεγάλη Βρετανία με μάσκες/ Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση κρίνει πως είναι «λογικό» ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού να εκτιμάται αυτή τη στιγμή σε 55.000 στη χώρα, έναντι των 1.950 που έχουν επίσημα καταγραφεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ένας τελικός απολογισμός της πανδημίας στους 20.000 νεκρούς ή λιγότερο θα συνιστούσε ένα «καλό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς στο κοινοβούλιο σχετικά με τις εκτιμήσεις περί 55.000 κρουσμάτων τώρα, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς απάντησε: «Είναι ένας λογικός τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα». Στη χώρα, υποβάλλονται σε εξετάσεις μονάχα τα σοβαρότερα περιστατικά.

«Οι 20.000 νεκροί από τον κορωνοϊό θα ήταν καλό αποτέλεσμα»

Σχετικά με τον τελικό απολογισμό, στη λήξη της επιδημίας, «εάν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό (των νεκρών) στους 20.000 ή λιγότερους, αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, όμως είναι κάτι το τρομαχτικό, ένας τεράστιος αριθμός νεκρών και μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας», επισήμανε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη λήψη δραστικών μέτρων και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση και κάθε επαφή, που δεν είναι αναγκαίες, ενώ προωθεί την τηλεργασία και ζητά από το κοινό να μην πηγαίνει σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες θεαμάτων και παμπ.Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν «για μήνες, δεν γνωρίζω για πόσους», είπε ο Βάλανς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Αγγλία κρούσματα Κορωνοϊός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ