Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Γαλλίας -Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νοσηλευόμενοι - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Γαλλίας -Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νοσηλευόμενοι

Νοσοκόμος στη Γαλλία σε πτέρυγα διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού
Νοσοκόμος στη Γαλλία σε πτέρυγα διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερή μείωση στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγτράφει η Γαλλία, την ώρα όμως που «σπάει το ρεκόρ» του πρώτου κύματος της πανδημίας σε αριθμό νοσηλευομένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές της Γαλλίας, οι ασθενείς Covid στα νοσοκομεία της χώρας φτάνουν σήμερα τους 33.050, με 1.574 να εισάγονται σε κάποια κλινική το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το πικ του πρώτου κύματος της πανδημίας στη Γαλλία, στα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα μετρούσε 32.292 ασθενείς στα νοσοκομεία της. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, ασθενείς Covid από τη Γαλλία, νοσηλεύονται σε γερμανικά νοσοκομεία.

302 θάνατοι και 4.880 διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ανέρχονται σε 4.880. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 270 ακόμη ασθενείς διασωληνώθηκαν σε όλη τη χώρα. Τέλος, 302 θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφονται σε μία ημέρα στην Γαλλία.

«Εδώ και 3 εβδομάδες, σημειώνουμε μια συνεχή και γραμμική επιβράδυνση της επιδημίας και αυτό θα συνεχίσει έτσι αν παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα» δηλώνει στην τηλεόραση BFMTV ο Πιέρ Σουαρά, επικεφαλής των ΜΕΘ στην κλινική Αμπρουάζ-Παρέ, στο Νεϊγί-σουρ-Σεν, προάστιο του Παρισιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία αγγίζει τους 1.981.827 ασθενείς, με 27.228 νέες μολύνσεις μόνο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα περιστατικά εμφανίζονται σημαντικά μειωμένα, αφού πριν μερικές ημέρες η Γαλλία κατέγραφε ακόμη και 60.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μια ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ