Κορωνοϊός: 1.145 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στην Ιταλία -36 νεκροί σε μια μέρα, σύνολο 233 - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 1.145 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στην Ιταλία -36 νεκροί σε μια μέρα, σύνολο 233

Κορωνοϊός
Μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό στην Ιταλία © AP Photo/Luca Bruno, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 1.100 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ιταλία από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Συνολικά μέχρι σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 5.883 άτομα. Από αυτούς οι 5.061 είναι ακόμα φορείς του ιού, 567 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας, 589 έχουν θεραπευτεί και 233 κατέληξαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες 24ώρες έχασαν τη ζωή τους 36 άτομα, ενώ από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί 1.145 νέα κρούσματα. Πρόκειται για μία αύξηση, που δείχνει, όπως σημειώνει ο Guardian, ότι η μετάδοση του ιού δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Το ποσοστό αύξησης των λοιμώξεων ήταν 26,89%, το υψηλότερο των τελευταίων ημερών, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι από την περιοχή της Μπρέσια (129 νέα κρούσματα) διαβιβάστηκαν δεδομένα που οι αρχές επεξεργάστηκαν τις τελευταίες μέρες. Μέχρι σήμερα το ποσοστό θνησιμότητας είναι 3,96% και αποθεραπείας 10,01%.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορωνοϊός: Η Ρώμη θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση

Η Ιταλία θα υιοθετήσει σήμερα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας 'Αντζελο Μπορέλι, μετά τα δεδομένα που έδειξαν μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων ημερησίως από τότε που ξέσπασε η επιδημία πριν από δύο εβδομάδες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις περιορισμένες περιοχές που βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα, τις αποκαλούμενες «κόκκινες ζώνες», στις περισσότερες περιοχές της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον ιό Covid-19.

Ο Μπορέλι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και περιορίστηκε να πει ότι «θα υπάρξει διάταγμα ... που θα συμφωνηθεί με την περιοχή».

«Στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας η κατάσταση είναι οριακή»

Οι Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν, δε, ότι «δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή των ασθενών με τον covid-19, αλλά και όλων όσων απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για χρόνιες και οξείες παθήσεις» και ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.

Παράλληλα, μετά τη δήλωση του γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι (ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα) έκανε γνωστό ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας έχει ξεσπάσει εξέγερση στις τοπικές φυλακές, λόγω του ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις και κατά συνέπεια οι συναντήσεις των φυλακισμένων με τους συγγενείς τους, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Νικόλα Τζινγκαρέτι. Ο ίδιος πάντως ανακοίνωσε ότι είναι καλά στην υγεία του κι ότι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορωνοϊός Ιταλία νεκροί κρούσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ