Κορωνοϊός: Δοκιμάστηκε drone στην Πολωνία που θα μεταφέρει δείγματα προς διάγνωση - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Δοκιμάστηκε drone στην Πολωνία που θα μεταφέρει δείγματα προς διάγνωση

Γυναίκα κατευθύνει drone στην Ιαπωνία
Γυναίκα κατευθύνει drone στην Ιαπωνία -Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Drone, που μετέφερε δείγματα τα οποία προορίζονταν για διαγνώσεις πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, έκανε με επιτυχία δοκιμαστική πτήση μεταξύ δύο νοσοκομείων στη Πολωνία.

Η πτήση μετ' επιστροφής του drone Hermes V8MT, που πραγματοποιήθηκε χθες, «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», ανακοίνωσε πανευτυχής ο Σλάβομιρ Χούτσαλα, ιδρυτής και κύριος κατασκευαστής στην εταιρεία Spartaqs.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών ιατρικών εμπειρογνωμόνων από την Αντιτρομοκρατική Μονάδα της αστυνομίας (BOA), αναφέρει στη δήλωσή της η Spartaqs.

Απόσταση 3,4 χλμ. ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία της Πολωνίας

«Τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία διαθέτουν ελικοδρόμια, απέχουν 3,4 χλμ. Η πτήση του drone, το οποίο κινούνταν με ταχύτητα 12 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, και πραγματοποιήθηκε σε πτητικό ύψος 80 μέτρων», τόνισε ο Χουτσάλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρεία του απέκτησε το πιστοποιητικό BVLOS (Πέρα από τον ορίζοντα της οπτικής γωνίας), που συνιστά μία βασική απαίτηση για να εγκριθεί αυτού του είδους η μεταφορική υπηρεσίας.

Η διεύθυνση ενός από τα νοσοκομεία που συμμετείχε στο πείραμα υπογράμμισε τη δυνητική χρησιμότητα των τηλεκατευθυνόμενων μέσων στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων, τονίζεται στο ίδιο δελτίο Τύπου της Spartaqs.

Εξετάζεται η χρήση του και για άλλους λόγους

Η εταιρεία από τη Σιλεσία, η οποία κατασκευάζει διάφορους τύπους drone, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για στρατιωτικούς σκοπούς, εργάσθηκε για πολλούς μήνες στη μετατροπή του ιατρικού Hermes V8MT, με στόχο την εξασφάλιση υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής μεταφοράς, όπως αίματος και φαρμάκων, ακόμη και μοσχευμάτων καρδιάς, που προορίζονται για μεταμοσχεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφεύγοντας κάθε επίγεια κυκλοφοριακή συμφόρηση και πετώντας με ταχύτητα ανώτερη των 80 χλμ/ώρα, ο τρόπος αυτός επείγουσας μεταφοράς φιλοδοξεί να είναι ασφαλέστερος και γρηγορότερος από ένα ασθενοφόρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ