Καταιγίδα στην Ισπανία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι, σύσταση να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια, καθυστερήσεις πτήσεων - iefimerida.gr

Καταιγίδα στην Ισπανία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι, σύσταση να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια, καθυστερήσεις πτήσεων

Καταιγίδα Ισπανία
Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την καταιγίδα στην Ισπανία / Φωτογραφία: Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη καταιγίδα έπληξε την Ισπανία, με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμια και κεραυνούς να κάνουν τους ανθρώπους να τρέχουν για να σωθούν.

Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης χάος στη Μαγιόρκα, όπου οι πτήσεις ακυρώθηκαν και οι δρόμοι αποκλείστηκαν, καθώς η περιοχή χτυπήθηκε από τον τυφώνα Μελίσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Meteocat, η μετεωρολογική υπηρεσία της Καταλονίας, έθεσε τη Βαρκελώνη σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς στην πόλη έπεσε χαλάζι, καταρρακτώδεις βροχές και επικράτησαν ισχυροί άνεμοι.

Βίντεο δείχνουν αυτοκίνητα να προσπαθούν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους στη Βαρκελώνη, όπου εκδόθηκε προειδοποίηση για παραμονή στα σπίτια.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας προέτρεψε τους πολίτες να μη βγαίνουν έξω και να μη μετακινούνται κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα σε όλη την Καταλονία, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και ακυρώσεις δρομολογίων σε τρένα και πτήσεις, ενώ μαθήματα σε πανεπιστήμια αναβλήθηκαν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έθεσε τέλος στην προειδοποίηση για πλημμύρες, αλλά είναι σε επαγρύπνηση λόγω των προβλέψεων για συνεχιζόμενες έντονες βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Καταλονία.

Οι αρχές επανέλαβαν τις εκκλήσεις για προσοχή κατά τη διάρκεια ταξιδιών, δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε 377 περιστατικά κλήθηκε η πυροσβεστική

Οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε 377 περιστατικά έως το μεσημέρι, τα περισσότερα στο κέντρο της πόλης.

Η πλειονότητα των κλήσεων αφορούσε πλημμύρες σε ισόγεια και γκαράζ και πεσμένα δέντρα.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για κεραυνούς που χτύπησαν δέντρα σε δημόσιους δρόμους και σε ιδιωτικούς κήπους, καθώς και για άτομα που παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους από τα νερά της πλημμύρας, αλλά δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Αστυνομικοί στο Σαμπαντέλ, με τη βοήθεια πυροσβεστών, απεγκλώβισαν αρκετούς ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε οχήματα, σύμφωνα με το Καταλανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ACN).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ομαλοποίηση» της κατάστασης

Γύρω στο μεσημέρι, η υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Νούρια Παρλόν, δήλωσε ότι η κατάσταση «ομαλοποιείται».

Τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά την Πέμπτη, με την Παρλόν να λέει ότι δεν ήταν απαραίτητο να ακυρωθούν τα μαθήματα, αν και προέτρεψε τις οικογένειες να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο εάν έπεφτε έντονη βροχή κατά την ώρα της αναχώρησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ