Καναδάς: Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της 18χρονης τρανς που σκόρπισε τον θάνατο - iefimerida.gr

Καναδάς: Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της 18χρονης τρανς που σκόρπισε τον θάνατο

Μακελειό στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά
Μακελειό στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 18χρονη τρανς γυναίκα φέρεται να διέπραξε το μακελειό στο Τάμπλερ Ριτζ του δυτικού Καναδά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου.

Με την άφιξη των δυνάμεων της τάξης στον τόπο του μακελειού, μέσα στο λύκειο, οι Αρχές αναφέρουν πως η δράστιδα πυροβόλησε. Ο αναπληρωτής επίτροπος της Βασιλικής Χωροφυλακής του Καναδά, Ντουέιν Μακ Ντόναλντ, ενημέρωσε πως στο άτομο αυτό, κατά τη γέννησή του, είχε αποδοθεί το αρσενικό φύλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 18χρονη σκότωσε επίσης τη μητέρα της και τον αδελφό της, πρόσθεσε.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι για το κίνητρο της επίθεσης. «Δεν έχουμε ακόμη ιδέα για το κίνητρο… Θα ήταν πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες για τα κίνητρα σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Μακ Ντόναλντ.

Διόρθωση στον αριθμό των νεκρών

Η καναδική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, και όχι σε εννέα όπως ανέφεραν μέχρι πρότινος οι Αρχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα ήθελα να διορθώσω κάποιες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες (Τρίτη) και να διευκρινίσω ότι συνολικά εννέα άνθρωποι πέθαναν» κατά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της ύποπτης για το μακελειό, δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος.

«Αρχικά, πιστεύαμε ότι ένα από τα θύματα, μια γυναίκα που έφερε σοβαρά τραύματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο από μέλη των δυνάμεών μας, υπέκυψε στα τραύματά της. Η αστυνομία έκτοτε επιβεβαίωσε ότι αυτό δεν συνέβη. Η γυναίκα είναι ζωντανή», δήλωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ, μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε πράξη «απίστευτης ωμότητας» το μακελειό με οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά.

«Χθες το πρωί, γονείς στο Τάμπλερ Ριτζ έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, μερικά δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους», δήλωσε με σπασμένη φωνή ο πρωθυπουργός ενώπιον του Κοινοβουλίου. «Αυτό που συνέβη έχει βυθίσει το έθνος μας σε σοκ, και όλους μας στο πένθος», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς μακελειό σχολείο τρανς νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ