Συναγερμός στην Καλιφόρνια: Αγνοούνται δέκα σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα - iefimerida.gr

Συναγερμός στην Καλιφόρνια: Αγνοούνται δέκα σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Χιόνια στην Καλιφόρνια
Χιόνια στην Καλιφόρνια / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια, για τον εντοπισμό δέκα σκιέρ που αγνοούνται εξαιτίας κατολίσθησης χιονιού, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε χθες το πρωί στο Κασλ Πικ, βουνοκορφή στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, που πλήττεται από θύελλα τις τελευταίες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν τους σκιέρ
Ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν τους σκιέρ

Ομάδα 16 σκιέρ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων οδηγών, παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Νεβάδα.

«Τουλάχιστον έξι σκιέρ επέζησαν (…) και βρίσκονται ακόμη επιτόπου, εν αναμονή διάσωσης, ενώ οι άλλοι δέκα αγνοούνται», ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης παραμένουν σε εξέλιξη με 46 μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας» να συμμετέχουν, ωστόσο «οι μετεωρολογικές συνθήκες συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», συνέχισε το γραφείο του σερίφη.

Σε πρόχειρο καταφύγιο φτιαγμένο με μουσαμά οι 6 σκιέρ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γραφείου του Σερίφη της κομητείας Νεβάδα, έξι σκιέρ έχουν εντοπιστεί και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στο σημείο «όσο καλύτερα μπορούν» μέχρι να καταστεί δυνατή η προσέγγισή τους από τα σωστικά συνεργεία.

Ο λοχαγός Ράσελ Γκριν του Γραφείου του Σερίφη της κομητείας Νεβάδα δήλωσε ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για τη χιονοστιβάδα από την εταιρεία ορειβατικού σκι που οδήγησε την ομάδα στο Castle Peak, καθώς και μέσω των συσκευών έκτακτης ανάγκης (beacons) που έφεραν οι σκιέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σκιέρ βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές μέσω των συσκευών αυτών, οι οποίες μπορούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα, ανέφερε ο Γκριν στο KCRA.

«Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Έχουν βρει καταφύγιο σε ένα σημείο, έχουν στήσει ένα πρόχειρο καταφύγιο με έναν μουσαμά και κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν περιμένοντας τη διάσωση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πρόσθεσε ότι οι ομάδες διάσωσης προσεγγίζουν την περιοχή με μεγάλη προσοχή, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης νέων χιονοστιβάδων παραμένει υψηλός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Καλιφόρνια πλήττει από την Κυριακή θύελλα που προκάλεσε ισχυρές βροχοπτώσεις στο Λος Άντζελες, στον νότο, και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, στο βόρειο τμήμα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκιέρ Χιονοστιβάδα Καλιφόρνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ