Το πικρό αστείο της Κάλας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις: «Με όσα συμβαίνουν, ίσως είναι ώρα να αρχίσουμε να πίνουμε» - iefimerida.gr

Το πικρό αστείο της Κάλας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις: «Με όσα συμβαίνουν, ίσως είναι ώρα να αρχίσουμε να πίνουμε»

Κάγια Κάλας
Κάγια Κάλας / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια δόση πικρού χιούμορ σχολίασε την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, δηλώνοντας ότι «ίσως είναι μια καλή στιγμή να αρχίσει κανείς να πίνει», λόγω των εξελίξεων διεθνώς.

Σύμφωνα με δύο παριστάμενους, η Κάγια Κάλας έκανε το σχόλιο αυτό σε ιδιωτική συνάντηση με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα φίλη του αλκοόλ, τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως καθιστούν την περίοδο εξαιρετικά δύσκολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτησή της έγινε τη χρονική στιγμή που οι υπουργοί Εξωτερικών της Γροιλανδίας και της Δανίας συναντούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, εν μέσω ανησυχιών που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί ενδεχόμενης προσάρτησης της αρκτικής νήσου.

Το πικρό αστείο της Κάγια Κάλας κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, η οποία συντονίζει τη διπλωματική δράση της ΕΕ εκ μέρους των 27 κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αστειεύτηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου συμμετέχουν οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου. Το σχόλιο ακολούθησε τις ευχές για το νέο έτος, με αρκετούς ευρωβουλευτές να παραδέχονται ότι, υπό τις παρούσες διεθνείς συνθήκες, η αισιοδοξία είναι περιορισμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ανησυχίες στην Ευρώπη για ενδεχόμενη κλιμάκωση γύρω από τη Γροιλανδία, οι μαζικές διαδηλώσεις κατά του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν, οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα, καθώς και η αμερικανική επιχείρηση στη Βενεζουέλα έχουν καταστήσει τη γεωπολιτική το πιο πιεστικό ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Κάλας ήταν η δήλωσή της πως είναι έτοιμη να προτείνει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, η οποία, σύμφωνα με αναφορές, έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της Κάγια Κάλας δεν σχολίασε τις δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάγια Κάλας σχόλιο αλκοόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ