«Η Ιταλία είναι υπέρ της λύσης των δύο κρατών για δύο λαούς, αλλά η αναγνώριση του νέου παλαιστινιακού κράτους πρέπει να γίνει συγχρόνως με την αναγνώριση από μέρους του τού κράτους του Ισραήλ» τόνισε σήμερα ο Αντόνιο Ταγιάνι.
«Μας ενδιαφέρει η ειρήνη, όχι η νίκη τού ενός επί του άλλου. Είμαστε η χώρα που υποδέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες από τη Γάζα», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλες σφαγές και λιμούς, ήρθε η στιγμή για μια άμεση κατάπαυση του πυρός. Είμαστε φίλοι του Ισραήλ, αλλά τους είπαμε όλα αυτά», ολοκλήρωσε ο Ταγιάνι.
Όλα τα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης απηύθυναν σήμερα έκκληση στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
«Πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα, για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι μια ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή» υπογράμμισαν το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, η Ιταλική Αριστερά με τους Οικολόγους και οι ριζοσπάστες του κόμματος «Περισσότερη Ευρώπη».