Χαμός στην Ιταλία -Η Rai έκοψε το τέλος του «Κώδικα Ντα Βίντσι» για να μεταδώσει αθλητική εκπομπή -Έξαλλοι οι χρήστες στα social media - iefimerida.gr

Χαμός στην Ιταλία -Η Rai έκοψε το τέλος του «Κώδικα Ντα Βίντσι» για να μεταδώσει αθλητική εκπομπή -Έξαλλοι οι χρήστες στα social media

Da Vinci Code
Da Vinci Code
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα κρύα του λουτρού έμειναν προχθές το βράδυ δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί τηλεθεατές που παρακολουθούσαν στη Rai 2 τη διάσημη ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Ξαφνικά, ένα λεπτό πριν από το τέλος, η ταινία διακόπηκε απότομα, προκειμένου να μεταδοθεί η αθλητική εκπομπή «Il Processo del Lunedì» (Η Δίκη της Δευτέρας), προκαλώντας την έντονη οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία του 2006 «Κώδικας Da Vinci» (The Da Vinci Code), με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, που κυκλοφόρησε το 2003. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα θρίλερ μυστηρίου παγκοσμίως, που μεταφέρθηκε με τεράστια εισπρακτική επιτυχία στον κινηματογράφο.

Η ταινία συγκέντρωσε 758 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του 2006.

«Κάτω η Rai!» -«Τσάμπα πληρώνουμε τέλη»

Η απόφαση να διακοπεί η ταινία μόλις ένα λεπτό πριν από το τέλος της για χάρη μιας ποδοσφαιρικής εκπομπής εξόργισε τους τηλεθεατές, οι οποίοι κατέφυγαν σε απανωτές αναρτήσεις κατά της ιταλικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα social media.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια χρηστών ήταν:
• «Κάτω η Rai, κάτω το σύστημα του ποδοσφαίρου!»
• «Πληρώνω πάντα το τηλεοπτικό τέλος χωρίς να παραπονιέμαι, αλλά τώρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν έχει πια νόημα»
• «Έγιναν ρεζίλι για ένα λεπτό ταινίας»
• «Απόλυτη ντροπή»

Δημόσια συγνώμη μετά την κατακραυγή -Υπήρξε «τεχνικό πρόβλημα»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο διευθυντής Ταινιών και Σειρών της Rai, Αντριάνο ντε Μάιο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους τηλεθεατές, αποδίδοντας ωστόσο το κόψιμο του τέλους της ταινία σε «τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με τη La Repubblica, το λάθος αποδόθηκε στην πολυπλοκότητα των συστημάτων μετάδοσης και σε σφάλμα που σχετίζεται με τις «αλφαριθμητικές ακολουθίες» (sequenze alfanumeriche) που ελέγχουν τη ροή του προγράμματος.

Ο διευθυντής τόνισε πάντως ότι το «ανθρώπινο λάθος» ή η αστοχία των μηχανημάτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει το τηλεοπτικό κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χθες, οι τηλεθεατές της Rai δεν μπόρεσαν να δουν την τελική σκηνή της ταινίας "Ο Κώδικας Ντα Βίντσι", η οποία προβλήθηκε στο Rai2 σε prime time. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η μετάδοση μιας ταινίας ή ενός μαγνητοσκοπημένου προγράμματος υπόκειται σε μια σειρά πολύπλοκων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αλφαριθμητικών ακολουθιών. Όλα αυτά για σαράντα χιλιάδες ώρες κινηματογραφικής μετάδοσης από τη Rai κάθε χρόνο. Αλλά το ανθρώπινο λάθος ή το λάθος των μηχανών που υποτίθεται ότι ελέγχουμε δεν μπορεί και δεν πρέπει να βαρύνει το κοινό μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ντε Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ