Ισραήλ: Το γυναικείο τάγμα Caracal που είναι φόβος και τρόμος -Πώς εξόντωσαν 100 άντρες της Χαμάς - iefimerida.gr

Ισραήλ: Το γυναικείο τάγμα Caracal που είναι φόβος και τρόμος -Πώς εξόντωσαν 100 άντρες της Χαμάς

Ισραήλ: Το γυναικείο τάγμα Caracal που είναι φόβος και τρόμος -Πώς εξόντωσαν 100 άντρες της Χαμάς
Ισραήλ: Το γυναικείο τάγμα Caracal που είναι φόβος και τρόμος -Πώς εξόντωσαν 100 άντρες της Χαμάς / Φωτογραφία: AP Photo/Oded Balilty
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα τάγμα αποτελούμενο και από γυναίκες στρατιωτικούς εκθειάζεται από τα ΜΜΕ του Ισραήλ για τη γενναιότητά του, καθώς φέρεται να εξουδετέρωσε τουλάχιστον 100 ενόπλους της Χαμάς.

Η αντισυνταγματάρχης Μπεν Γιεχούντα αφηγείται τις εμπειρίες της στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου το τάγμα Caracal εξουδετέρωσε περίπου 100 εχθρούς. Έχει επίσης ένα σαφές μήνυμα για όσους αμφισβητούν τις ικανότητες των γυναικών στο Τάγμα Caracal (Desert Lynx) και στο Τάγμα Τεθωρακισμένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς άρχισε η επίθεση στη συνοριακή περιοχή της Γάζας, η Γιεχούντα μετακινήθηκε γρήγορα από το αρχηγείο του τάγματος στο Ναχάλ Ραβίβ σε ένα φυλάκιο στα αιγυπτιακά σύνορα με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι ρουκέτες έπεφταν βροχή και έφτασαν προειδοποιήσεις σχετικά με πιθανή διείσδυση τρομοκρατών στις πόλεις Σλόμιτ και Μπνέι Νετζέρ, μεταδίδει η «Jerusalem Post».

Εν μέσω αυτού του χάους, έλαβε ένα μήνυμα από τον αντισυνταγματάρχη Γιονατάν Τζουρ, τον διοικητή του τάγματος περιπολίας της ταξιαρχίας Ναχάλ, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο σε μια σύγκρουση με τη Χαμάς.

Γυναίκες του Ισραηλινού στρατού
Γυναίκες του ισραηλινού στρατού / Φωτογραφία: Shutterstock

«Η διείσδυση στο Ισραήλ συμβαίνει και εξαπλώνεται»

Γυναίκες που υπηρετούν στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) πολεμούν τη Χαμάς με την ίδια αυτοθυσία και αποφασιστικότητα που έχουν και οι άντρες συνάδελφοί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μπεν Γιεχούντα κάλεσε στρατιώτες από το μεικτού φύλου μάχιμο τάγμα Caracal και ξεκαθάρισε τις προθέσεις της:

«Θα βγούμε έξω για να εξοντώσουμε τους τρομοκράτες. Η διείσδυση στο Ισραήλ συμβαίνει και εξαπλώνεται. Μείνετε σε εγρήγορση. Μπορεί να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα».

Κατά τη διάρκεια του γρήγορου ταξιδιού, η Mπεν Γιεχούντα άρχισε να κατανοεί την κλίμακα των τρομοκρατικών περιστατικών στην περιοχή. Φτάνοντας στη Σούφα, έλαβε μια αναφορά από έναν λοχία της φρουράς στην είσοδο της στρατιωτικής βάσης, που ανέφερε ότι μέσα βρίσκονταν τρομοκράτες με τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Οι πληροφορίες αποκάλυψαν ότι στο στρατιωτικό φυλάκιο βρίσκονταν περίπου 40 στρατιώτες μάχης, στρατιώτες όλμων από το 50ό τάγμα, άλλοι στρατιώτες, στρατιωτικοί οδηγοί που επιχειρούσαν σε περιοχές υψηλού κινδύνου καθώς και πολυάριθμοι τρομοκράτες. Ήταν προφανές ότι οι περισσότεροι μαχητές βρίσκονταν στην τραπεζαρία, οπλισμένοι με αντιαρματικούς πυραύλους. Έγινε σαφές ότι δεν επρόκειτο για μια τυπική διείσδυση τρομοκρατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλησιάζοντας τη βάση από όλες τις πλευρές, εντόπισαν τουλάχιστον επτά τρομοκράτες, ενώ περισσότεροι από το κοντινό χωμάτινο ανάχωμα είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν. Ξαφνικά, μια φάλαγγα με σχεδόν 50 τρομοκράτες και ελεύθερους σκοπευτές όρμησε προς την ομάδα των 12 Ισραηλινών με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εκείνοι απάντησαν με πυροβολισμούς. Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν και οι υπόλοιποι διασκορπίστηκαν.

Σε μια δύσκολη στιγμή, ένας τρομοκράτης επιτέθηκε κατά της Γιεχούντα εξ επαφής, αλλά η γρήγορη αντίδρασή της την έσωσε από το κακό.

Ένας υπολοχαγός έφτασε και εντόπισε τους τρομοκράτες μέσα στη βάση. Πρότεινε να αναλάβουν δράση, αλλά η Γιεχούντα επέμενε να αποφύγει να βλάψει τους στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα. Αντ' αυτού, ριπές κατευθύνθηκαν στα γύρω χωμάτινα αναχώματα, σκοτώνοντας τους τρομοκράτες και αποτρέποντας περαιτέρω επιθέσεις κατά της διμοιρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mνημειώδες το θάρρος των γυναικών στρατιωτών

Για σχεδόν τέσσερις ώρες, οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να παρακάμψουν την ομάδα των γυναικών στρατιωτών εν μέσω σφοδρών πυρών, αλλά η διοικητής του τάγματος Caracal ενήργησε αποτελεσματικά. Εκτοξεύτηκαν επιπλέον πύραυλοι, εξουδετερώνοντας περαιτέρω τους τρομοκράτες: Μερικοί σκοτώθηκαν και άλλοι υποχώρησαν, επισημαίνει το ισραηλινό μέσο.

Παρά τους τραυματισμούς που είχαν σημειωθεί στις τάξεις τους, οι γυναίκες επέμειναν, δεν μετακινήθηκαν από τη θέση τους.

Έπειτα από ώρες έντονης μάχης, έφτασαν στρατιώτες από τη μονάδα Shayetet των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για να εκκαθαρίσουν τη βάση από τους τρομοκράτες. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη σηκώθηκαν για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους. Οι μάχες συνεχίστηκαν και οι τραυματισμένοι στρατιώτες απομακρύνθηκαν. Παρέμειναν στη βάση για συνολικά 14 ώρες, μέχρι να εκκαθαριστεί πλήρως.

Η Γιεχούντα υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των γυναικών στρατιωτών υπό τις διαταγές της, οι οποίες έσωσαν πολλές ζωές μέσω της ιατρικής περίθαλψης, αλλά επισήμανε και τη βοήθεια που είχαν από ελικόπτερα, εν μέσω εχθρικών πυρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις τους υπό την ακραία πίεση του πολέμου ανέδειξαν τις ικανότητές τους. Αναγνώρισε επίσης τους στρατιώτες τεθωρακισμένων υπό τη διοίκησή της, οι οποίοι διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στην υπεράσπιση πόλεων.

Συνολικά, το τάγμα της εξουδετέρωσε περίπου 100 τρομοκράτες. Ελπίζει ότι αυτό χρησιμεύει ως απόδειξη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για τις γυναίκες στρατιώτες μάχης. «Η εκπαίδευσή τους και οι επιδόσεις τους στο πεδίο της μάχης έχουν εξαλείψει κάθε αμφιβολία. Πολέμησαν γενναία, έσωσαν ζωές και αναδείχθηκαν σε ήρωες», δήλωσε η ίδια.

Η Γιεχούντα υπογράμμισε επίσης την αφοσίωση των διοικητών που έσπευσαν από τα σπίτια τους για να συμμετάσχουν στη μάχη.

«Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για τις γυναίκες που πολεμούν, οι οποίες έχουν θριαμβεύσει σε κάθε αναμέτρηση με τους τρομοκράτες. Προς το παρόν, είμαστε υπεύθυνες για 11 πόλεις και προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό χερσαίο ελιγμό, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της νότιας συνοριακής περιοχής της Γάζας και των αιγυπτιακών συνόρων», σημείωσε η αντισυνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού Μπεν Γιεχούντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ