Ένας ύποπτος για την δολοφονία δύο Σουηδών φιλάθλων στις Βρυξέλλες συνελήφθη στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Δύο Σουηδοί έπεσαν νεκροί και ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν ένοπλος άνοιξε πυρ πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Σουηδίας και στο Βέλγιο τον Οκτώβριο του 2023.
Τα δύο θύματα ήταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών από την περιοχή της Στοκχόλμης και ένας άλλος περίπου 60 ετών, κάτοικος εξωτερικού, ανακοίνωσε τότε το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας.
Ισπανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον ύποπτο στο αεροδρόμιο της Μάλαγας
«Ο άνδρας αυτός είναι που προμήθευσε τον δράστη του φόνου με το όπλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική αστυνομία.
Ο ύποπτος επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στη Μαδρίτη για να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία και ανθρωποκτονία, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Reuters.
Ώρες μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν ύποπτο σε καφέ της βελγικής πρωτεύουσας.
Αυτός ο 45χρονος είχε δηλώσει μέλος του Ισλαμικού Κράτους και είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε βίντεό του που ανήρτησε στο διαδίκτυο.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης που συνδέεται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, αλλά οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο ένοπλος φαίνεται πως είχε επηρεαστεί περισσότερο από το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία.
- Όλες οι ειδήσεις
- Βουλή-Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Ο Κ. Τασούλας έλαβε 160 ψήφους -Στις 31 Ιανουαρίου η επόμενη ψηφοφορία
- Ο Τραμπ άλλαξε και επίσημα την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής
- Πόσο κόστισαν τα ρούχα και τα κοσμήματα που φόρεσε η Λόρεν Σάντσεζ στην ορκωμοσία Τραμπ -«Ζαλίζει» το ποσό