Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ιανουαρίου - iefimerida.gr

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ιανουαρίου

Ο Ιρανός Μεχράμπ Αμπντολαχζαντέχ που εκτελέστηκε
Ο Ιρανός Μεχράμπ Αμπντολαχζαντέχ που εκτελέστηκε / Φωτογραφία: Iran International - English
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν εκτελέστηκε σήμερα, σύμφωνα με την ιρανική δικαστική αρχή.

Ένας άνδρας ο οποίος είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο που διαπράχθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Ιράν από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, εκτελέστηκε σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την ιρανική δικαστική εξουσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καταδίκη σε θάνατο του Μεχράμπ Αμπντολαχζαντέχ εφαρμόστηκε σήμερα το πρωί μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών», αναφέρεται στον ιστότοπο της δικαστικής εξουσίας, Mizan Online.

Ο ιστότοπος διευκρινίζει πως ο Μεχράμπ Αμπντολαχζαντέχ είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους, σε σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδήλωση στην Ούρμια (βορειοανατολικά), όπου ένας αγρότης «επλήγη θανάσιμα από τους ταραξίες».

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για «διαφθορά στη γη», μία από τις πιο σοβαρές κατηγορίες στο Ιράν. Άλλοι δύο άνθρωποι που είχαν συλληφθεί, ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συλλήψεις και εκτελέσεις, κυρίως σε σχέση με τις διαδηλώσεις του περασμένου χειμώνα, πολλαπλασιάζονται στο Ιράν αφότου ξεκίνησε η περιφερειακή σύγκρουση την οποία πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία, το Ιράν είναι, μετά την Κίνα, η χώρα που καταφεύγει πιο συχνά στη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά προτού μετατραπούν σε «ταραχές υποκινούμενες από το εξωτερικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αρχές έχουν παραδεχθεί ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις αυτές, αλλά αποδίδει τη βία σε «τρομοκρατικές ενέργειες» που ενορχηστρώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν εκτέλεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ