ΗΠΑ: Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα -Καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα -Καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων

Η είσοδος της Φυλακής της Φλόριντα στο Σταρκ
Η είσοδος της Φυλακής της Φλόριντα στο Σταρκ / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 58χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, πρόκειται να εκτελεστεί σήμερα στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Φρανκ Γουόλς καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του 21χρονου Έντουαρντ Άλτζερ και της 20χρονης Αν Πίτερσον, κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι τους, το 1987. Ομολόγησε τους φόνους άλλων τριών ανθρώπων.

Η εκτέλεση του Γουόλς, με χορήγηση θανατηφόρου ένεσης, έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα, 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα) και θα είναι η 19η στη Φλόριντα από την αρχή του έτους.

Σε όλη τη χώρα έχουν γίνει φέτος 46 εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ: 38 με θανατηφόρες ενέσεις, πέντε με εισπνοή αζώτου και τρεις από εκτελεστικό απόσπασμα (όλες στη Νότια Καρολίνα).

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες τρεις (Καλιφόρνια, Όρεγκον και Πενσιλβάνια) εφαρμόζεται μορατόριουμ στην επιβολή της, κατ’ εντολή των κυβερνητών τους.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θανατοποινίτης Φλόριντα ΗΠΑ εκτέλεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ