ΗΠΑ: Βετεράνος του στρατού κρατούσε 10 ομήρους σε τράπεζα, τους φόρεσε εκρηκτικά -Έπεσε νεκρός από πυρά του FBI - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Βετεράνος του στρατού κρατούσε 10 ομήρους σε τράπεζα, τους φόρεσε εκρηκτικά -Έπεσε νεκρός από πυρά του FBI

Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία
Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία / Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βετεράνος του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας χθες αφού πήρε ομήρους μέσα σε κτίριο τράπεζας στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Μάλιστα φόρεσε εκρηκτικά σε κάποιους από τους ανθρώπους που κρατούσε.

Ομηρία 15 ωρών στην Καλιφόρνια

Η ομηρία, που διήρκεσε 15 ώρες, άρχισε όταν ο Άντονι Σιρλς-Χάρις, 41 ετών, μπήκε το πρωί προχθές Τρίτη, κουβαλώντας εκρηκτικά, μέσα σε κτίριο γραφείων της Chase Bank στην Μπέικερσφιλντ, κάπου δυο ώρες οδικώς βόρεια του Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην στρατιωτικός, με βαρύ φάκελο για ποινικά αδικήματα σεξουαλικής φύσης κι ιστορικό βίας, οχυρώθηκε κρατώντας δέκα ομήρους στον δεύτερο όροφο του ακινήτου, όπου εδρεύουν επίσης δημόσιες υπηρεσίες και το τοπικό σύστημα παιδείας.

Όταν επικοινώνησαν μαζί του διαπραγματευτές της αστυνομίας, προειδοποίησε πως είχε ζωστεί βόμβα, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας της Μπέικερσφιλντ, τον Τζέρεμι Μπλέικμορ.

«Είπε επίσης (…) ότι είχε φορέσει εκρηκτικά σε κάποιους από τους ομήρους, κάτι που επιβεβαιώσαμε με βάση δικές μας παρατηρήσεις», εξήγησε ο κ. Μπλέικμορ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέπτυξε επιτόπου μονάδα ειδικευμένη σε υποθέσεις ομηριών.

Δύο όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, το μεσημέρι και το βράδυ, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν παρότι καταβλήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες.

Το FBI επενέβη τις πρώτες πρωινές ώρες για να «εξουδετερώσει» τον δράστη.

«Περί τις 04:30 (…) επενέβη ομάδα διάσωσης ομήρων και εξουδετέρωσε το πρόσωπο αυτό», ανέφερε ο ειδικός πράκτορας Σιντ Πατέλ της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι όμηροι είναι «όλοι σώοι από σωματική άποψη», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ψυχολογικά επακόλουθα, με τα οποία θα πρέπει να ζήσουν, και ειδικοί μας που είναι επιφορτισμένοι με την (ψυχολογική) υποστήριξη θυμάτων θα είναι εκεί για να τους βοηθήσουν», διαβεβαίωσε.

Δεν έχει διατυπωθεί μέχρι αυτό το στάδιο κάποια εκτίμηση για τα κίνητρα του δράση ούτε από την αστυνομία ούτε από το FBI.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ νεκρός όμηροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ