Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν δεξαμενόπλοιο που αποπειράθηκε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών του Ιράν - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν δεξαμενόπλοιο που αποπειράθηκε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών του Ιράν

Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν δεξαμενόπλοιο που αποπειράθηκε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών του Ιράν
Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν δεξαμενόπλοιο που αποπειράθηκε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών του Ιράν / Φωτογραφία Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το δεξαμενόπλοιο M/T Lexie, επειδή κατευθυνόταν προς το ιρανικό νησί Χαργκ, παραβιάζοντας αμερικανικούς περιορισμούς.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «εξουδετέρωσαν» δεξαμενόπλοιο, κενό φορτίου, πλήττοντας το μηχανοστάσιό του, για να το εμποδίσουν να φτάσει στο ιρανικό νησί Χαργκ, κατά παραβίαση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την Ουάσιγκτον στα ιρανικά λιμάνια.

Το πλήρωμα του M/T Lexie, υπό σημαία Μποτσουάνας, «αγνόησε» τις «πολλαπλές» προειδοποιήσεις των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίες το έπληξαν με πύραυλο για να το ακινητοποιήσουν, ανέφερε μέσω X το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Στοιχεία για τα πλοία που έχουν επηρεαστεί

Η CENTCOM υποστηρίζει ότι συνολικά έξι εμπορικά πλοία έχουν «ακινητοποιηθεί», ενώ άλλα 122 έχουν εκτραπεί από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα στις 13 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ