ΗΠΑ: Ελεύθερος ο μετανάστης Αμπρέγο Γκαρσία που απελάθηκε άδικα από την κυβέρνηση Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ελεύθερος ο μετανάστης Αμπρέγο Γκαρσία που απελάθηκε άδικα από την κυβέρνηση Τραμπ

Ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία
Ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετανάστης από το Ελ Σαλβαδόρ, ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία, ο οποίος νωρίτερα φέτος απελάθηκε άδικα από την κυβέρνηση Τραμπ, προτού επιστραφεί στις ΗΠΑ έπειτα από μήνες δικαστικού ανταρτοπόλεμου, αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία μετανάστευσης (ICE), κατόπιν εντολής της δικαιοσύνης, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του, ο Σάιμον Σαντοβάλ-Μόσενμπεργκ.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

«Αφέθηκε ελεύθερος», τόνισε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο AFP ο κ. Σαντοβάλ-Μόσενμπεργκ, μερικές ώρες έπειτα από την απόφαση που πήρε ομοσπονδιακή δικάστρια στο Μέριλαντ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Η υπόθεση του κ. Αμπρέγο Γκαρσία, παντρεμένου με Αμερικανίδα, μετατράπηκε φέτος σε σύμβολο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την κυβέρνηση Τραμπ, με αυτή την τελευταία να κατηγορεί δικαστικούς ότι αποπειρώνται να εμποδίσουν την πολιτική μαζικών απελάσεων μεταναστών που εννοεί να εφαρμόσει ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ Σαλβαδόρ ελεύθερος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ