ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο 13ος θανατοποινίτης στη Φλόριντα για το 2025 -Είχε δολοφονήσει δύο ανθρώπους το 1990 - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο 13ος θανατοποινίτης στη Φλόριντα για το 2025 -Είχε δολοφονήσει δύο ανθρώπους το 1990

execution
Φωτογραφία: AP Photo/Rick Bowmer, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο ανθρώπων το 1990, εκτελέστηκε χθες Τρίτη στη Φλόριντα.

Ο Βίκτορ Τζόουνς είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του 67χρονου Τζέικομπ Νέστορ και της 66χρονης συζύγου του, Ματίλντα Νέστορ, λίγο καιρό αφότου άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα του ζευγαριού.

Ο Βίκτορ Τζόουνς
Ο Βίκτορ Τζόουνς

Η εκτέλεση του Τζόουνς – με χορήγηση θανατηφόρου ένεσης – ήταν η 13η στη Φλόριντα από την αρχή του έτους. Σε όλη τη χώρα έχουν γίνει φέτος 34 εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ: 28 με θανατηφόρες ενέσεις, τέσσερις με εισπνοή αζώτου και δύο από εκτελεστικό απόσπασμα (αμφότερες στη Νότια Καρολίνα).

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες τρεις (Καλιφόρνια, Όρεγκον και Πενσιλβάνια) εφαρμόζεται μορατόριουμ στην επιβολή της, κατ’ εντολή των κυβερνητών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φλόριντα θανατοποινίτης εκτέλεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ